:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1013 18 - 22 Αυγούστου 2017


  Σοβαρά ερωτήματα για τα Greek Statistics

Σρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του φαινομένου των Greek Statistics, εκφράζονται ακόμη απορίες από αρκετούς για την αντιπροσωπευτικότητα κάποιων από τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ΣEΛ. 13

Πώς εξαφανίστηκαν από τον χάρτη
8 στις 10 τεχνικές εταιρείες


Mέσα σε 20 χρόνια εξαφανίστηκε από τον χάρτη το 80% των μεγαλύτερων τεχνικών εταιρειών της χώρας, οι περισσότερες πριν αρχίσει η πολυετής κρίση. Ιστορικές εταιρείες όπως η ΑΕΓΕΚ, δυναμικοί όμιλοι των δεκαετιών του '80 και του '90 όπως η Μηχανική, εξειδικευμένοι παίκτες όπως η Θεμελιοδομή, είτε χρεοκόπησαν είτε είναι σήμερα ζωντανοί - νεκροί!
ΣEΛ. 15

Ο Σεπτέμβρης κρίνει έσοδα και νέα μέτρα

H εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα κρίνουν φέτος πολλά περισσότερα από την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Θα βαρύνουν καθοριστικά στην πιθανότητα απαίτησης πρόσθετων μέτρων για το 2018 ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΣEΛ. 5
Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ: οι μεταρρυθμίσεις
που έμειναν στο... συρτάρι


Σε θέμα αιχμής έχει αναδειχθεί από τους θεσμούς η υιοθέτηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτές έχουν κατατεθεί μέσω της Εργαλειοθήκης ΙΙΙ του Οργανισμού. Οι συστάσεις που παραδόθηκαν στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2016, αριθμούν συνολικά τις 356 και αφορούν, κατά κύριο λόγο, πέντε τομείς της οικονομίας.

ΣEΛ. 6 - 7
 


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr