:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1011 4 - 8 Αυγούστου 2017


Απέδωσαν οι... διαγραφές

Δάνεια ονομαστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ διέγραψαν οι τράπεζες το δεκαπεντάμηνο 1/1/2016-30/3/2017. Ειδικότερα, οι διαγραφές, κατά τη διάρκεια του 2016, ανήλθαν σε 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ το 2015, και αφορούσαν κυρίως καταγγελμένες απαιτήσεις επιχειρηματικών δανείων (2 δισ. ευρώ). Στο α' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι συνολικές διαγραφές έφθασαν στο 1,4 δισ. ευρώ.

Η τακτική υψηλών διαγραφών συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και στην ως τώρα επίτευξη των σχετικών στόχων από πλευράς τραπεζών. Από την άλλη, ως απότοκο των διαγραφών, μειώθηκε το ύψος των προβλέψεων (52,8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016 έναντι 54,1 δισ. ένα χρόνο πριν).


Η ναυτιλιακή που σαλπάρει
για. ομόλογο 70 εκατ.

Διψήφιος προβλέπεται να γίνει ο αριθμός των διαπραγματεύσιμων στο Χ.Α. εταιρικών ομολόγων, εάν λάβουμε υπόψη μας τις προχωρημένες επαφές εταιρειών με τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, αλλά και την ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μια ναυτιλιακή εταιρεία προηγείται της σχετικής λίστας των επικείμενων εκδόσεων και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει έως 70 εκατ. ευρώ. Λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εξαιρετικά πιθανό να δημιουργηθεί εταιρεία ειδικού σκοπού μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά και η έκδοση του εν λόγω ομολόγου.

Λίγο μετά και εκτός απροόπτου, σε... β' γύρο σχετικών εκδόσεων αναμένεται να προχωρήσουν δύο εισηγμένες εταιρείες που τους προηγούμενους μήνες. απόλαυσαν ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr