:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1008 14 - 18 Ιουλίου 2017


Τι τρέχει με Cyta Hellas - Wind

«Ουδέν σχόλιο» είναι η απάντηση της Wind Hellas στις πληροφορίες που τη φέρνουν να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Cyta Hellas, όχι με μετρητά, αλλά με ανταλλαγή μετοχών. Δηλαδή η υπό μερική ιδιωτικοποίηση κυπριακή Cyta θα αποκτήσει μετοχές της Wind Hellas και η τελευταία θα εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της Cyta Hellas.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά είναι πλέον εμφανές πως η διοίκηση της Cyta επιταχύνει, καθώς η θυγατρική της στη χώρα μας χρειάζεται ολοένα και μεγαλύτερη αιμοδοσία. Εκτιμάται πως φέτος θα χρειαστούν τουλάχιστον 16 εκατ. ευρώ, σχεδόν τα διπλά σε σύγκριση με όσα προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2017. Συνεπώς στην Κύπρο έχουν λόγο να βιάζονται, γιατί η αποτίμηση της θυγατρικής πιέζεται μήνα με τον μήνα.



Επάγγελμα μηχανικός: ανοίγει
δια του... κλεισίματος!

Διακόσιες σελίδες Προεδρικού Διατάγματος για τα «Μητρώα συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών» συνοψίζονται σε τέσσερα φύλλα χαρτιού! Πρόκειται για τον τετρασέλιδο πίνακα με τα «δικαιώματα εποπτείας, επίβλεψης, διαχείρισης μελέτης κατά τον βασικό τίτλο σπουδών του υπαλλήλου με πτυχίο ΜΕΜ», που δείχνει ποιες ειδικότητες των μηχανικών μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους σε ποιες κατηγορίες έργων!

Και όποιος τον διαβάσει, όπως αναφέρεται σε επιστολές που έχουν φτάσει ήδη στην κυβέρνηση, καταλαβαίνει πως τίποτα δεν αλλάζει για το επάγγελμα του μηχανικού παρά τα βαρύγδουπα που ακούγονται.

Όσοι διάβασαν και τις σχεδόν 200 σελίδες του Προεδρικού Διατάγματος που ήταν αποτέλεσμα πολυετούς παρασκηνίου και πολύμηνων παζαριών, υπό την πίεση των δανειστών, μιλούν για «σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία». Προσθέτουν πως το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας παραμένει στον έλεγχο των προνομιούχων ειδικοτήτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) με την ευθύνη του Δημοσίου. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως από το Προεδρικό Διάταγμα δεν προκύπτει εφαρμογή του πνεύματος των κοινοτικών οδηγιών, αλλά αντίθετα πρόκειται «για πλήρη καταστρατήγησή τους». Τέλος, απουσιάζει κάθε σχέση με την απλότητα και την απλή λογική. Φανταστείτε πως το Π.Δ. σχεδιάζεται για μήνες...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr