:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου1002 2 - 6 Ιουνίου 2017


Η Πειραιώς, το Δ.Σ. της MIG και η...
έξωθεν συνδρομή

Δύο στελέχη με εμπειρία στις εργασίες του private equity αποφάσισε να τοποθετήσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, για να την εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της MIG.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Στέφανος Καψάσκης και ο Πέτρος Κατσούλας δεν προέρχονται από την Τράπεζα Πειραιώς, δεν εργάζονται σε κάποια θέση σε άλλη τράπεζα, ωστόσο ασχολούνται με αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, καθώς έχουν θητεύσει σε funds τα οποία έχουν δραστηριότητα στις αγορές των Βαλκανίων. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Καψάσκης είναι ο υιός του αείμνηστου ιδρυτή της Τράπεζας Εργασίας, Κωνσταντίνου Καψάσκη, ενώ ο Πέτρος Κατσούλας εργαζόταν στη Eurobank επί διοικήσεως Χρήστου Μεγάλου και είχε προηγουμένως, όπως και ο τελευταίος, μακρά θητεία στην Credit Suisse.



Ρευστότητα: οι θετικές
εκπλήξεις των εισηγμένων

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εισηγμένων εταιρειών που με την πάροδο των ετών διαψεύδουν παλαιότερους φόβους των αναλυτών για αντιμετώπιση ενδεχόμενων ζητημάτων ρευστότητας και αναχρηματοδότησης των δανείων τους.

Για παράδειγμα, στις αρχές της δεκαετίας υπήρχαν αρκετές τέτοιες συζητήσεις για εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, η Τιτάν και τα Folli Follie. Σήμερα, ο ΟΤΕ είναι ίσως ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος με την ισχυρότερη ρευστότητα στην Ευρώπη. H τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν διαθέτει επάρκεια κεφαλαίων για εξαγορές ανά τον κόσμο, ενώ οι δείκτες των Folli Follie είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί.

Κάποιες κουβέντες είχαν γίνει παλαιότερα και για τη Motor Oil, ωστόσο με τον ρυθμό που βαδίζει ο όμιλος δεν αποκλείεται να κλείσει τη φετινή χρονιά με καθαρό δανεισμό που -σε σχέση με τα μεγέθη του ομίλου- θα. φαίνεται με το μικροσκόπιο.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Fourlis. Με βάση την πρόσφατη έκθεση της Πειραιώς Χρηματιστηριακή (σύσταση «outperform», τιμή-στόχος τα 6,5 ευρώ), ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA από το ικανοποιητικό 3 του 2016 προβλέπεται να βελτιωθεί στο 2,3 φέτος και στο 1,9 το 2018. Και όλα αυτά για έναν δανεισμό που έχει μακρινές λήξεις...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr