:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου1002 2 - 6 Ιουνίου 2017


ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΑΧΕΣ


Τι βλέπουν οι αναλυτές
μετά τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2017

Η
ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει προεξοφλήσει το τελευταίο διάστημα τόσο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης όσο και τις διεργασίες για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους -και αυτό ανεξάρτητα από το πόσο ικανοποιητικές ή όχι θα είναι οι εξελίξεις. Το σημαντικότερο για την αγορά τώρα είναι ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κλείνουν δύο μέτωπα που ενέτειναν την αβεβαιότητα για την πορεία της χώρας - θα ακολουθήσει η αποτίμησή τους και το Χ.Α. θα εστιάσει σε άλλα μέτωπα.

Το κυριότερο, πλέον, είναι η πορεία των ελληνικών τραπεζών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα πλήγματα στο ταμπλό, αλλά και αυτές που εξαργύρωσαν πρώτες την άρση της αβεβαιότητας. Έτσι, τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2017 που ανακοίνωσαν οι συστημικές τράπεζες μπαίνουν στο μικροσκόπιο και όλοι προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις μελλοντικές επιδόσεις σε συνάρτηση και με τις ευρύτερες εξελίξεις.

Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν σημαντικά βήματα προόδου, αλλά και δυσκολίες που επιμένουν. Η επιτυχής τους αντιμετώπιση δεν θα κρίνει απλώς την πορεία του (τραπεζοκεντρικού, ούτως ή άλλως Χ.Α.), αλλά και την εξομάλυνση μιας ολόκληρης οικονομίας.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr