f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1309 21 - 25 Απριλίου 2023


Η αγορά δεν υιοθέτησε

Η αγορά, όπως συχνά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, άκουσε, αλλά δεν δείχνει να υιοθέτησε την καθοδήγηση του Απόστολου Βακάκη για χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω μειώσεων στις τελικές τιμές. Η διοίκηση του ομίλου διευκρίνισε ότι ενδεχόμενη μείωση στο κόστος μεταφορών και αγοράς προϊόντων θα την μετακυλήσει στις τελικές τιμές. Η μεταφορά, όμως, του όποιου οφέλους στον καταναλωτή δεν θα επηρεάσει το μικτό περιθώριο, σύμφωνα με αναλυτές.

Ενδεικτικό είναι ότι η Eurobank Equities εκτιμά πως το μικτό περιθώριο θα υπερβεί φέτος το 55%, ελάχιστα μειωμένο, σε ετήσια βάση. Εξ ου και διατυπώνει εκτίμηση για καθαρά κέρδη πέριξ των 290 εκατ. ευρώ (κατά 7% υψηλότερα από το υψηλό του εύρους καθοδήγησης).

Αφέθηκε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετου μερίσματος προς τα τέλη της χρονιάς, σε συνάρτηση πάντα με τις επιδόσεις ομίλου και τις συνθήκες που θα επικρατούν διεθνώς και στην Ελλάδα.


Κάτι ορφανά. εκατομμύρια

Στον λογαριασμό μεσεγγύησης, περιμένοντας την οριστικοποίηση του τιμήματος για το συγκρότημα «Πόρτο Καρράς», παραμένουν 22,55 εκατ. ευρώ από το τίμημα που κατέβαλε η Belterra, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, στην Τεχνική Ολυμπιακή.

Μετά από μια διετία καθυστερήσεων, οι δύο πλευρές (Τεχνική Ολυμπιακή και Belterra) συμφώνησαν από κοινού να οριστεί τρίτος ανεξάρτητος εκτιμητής η KMPG, μπας και οριστικοποιηθεί το τίμημα.

Σημειώνεται ότι η Deloitte, που ήταν ο πρώτος ανεξάρτητος εκτιμητής, στο πόρισμά της πρότεινε περίπου 18 εκατ. ευρώ από το ποσό που έχει παραμείνει στον λογαριασμό μεσεγγύησης να αποδοθούν στην Τεχνική Ολυμπιακή και το υπόλοιπο να επιστραφεί στην Belterra.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr