,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1309 21 - 25 Απριλίου 2023


  Αντί για μειώσεις τιμών...
προωθητικές ενέργειες στα τρόφιμα


Πεισματικά υψηλά παραμένει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, παρά την αποκλιμάκωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στο 4,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022 και την πτώση τιμών σε ηλεκτρισμό κατά 25,8% και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22,1%.
ΣEΛ. 13



Οι ξένοι θεσμικοί ψηφίζουν… πληροφορική

Μεγάλος είναι ο αριθμός των ξένων θεσμικών επενδυτών που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στη ελληνική αγορά πληροφορικής και δεν έχουν διστάσει τα τελευταία χρόνια να επενδύσουν σ’ αυτές, συμμετέχοντας μάλιστα σήμερα με ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στο μετοχικό τους κεφάλαιο.
ΣEΛ. 12



Τριπλό βαρίδι για το τραπεζικό σύστημα


Ας αρχίσουμε με τα καλά νέα. Το κόκκινο φωτάκι που αναβόσβηνε μετά τη μαζική έξοδο με την ταχύτητα του φωτός από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ή αυτό που οι οικονομολόγοι αναφέρουν ευρύτερα ως «χρηματοπιστωτική μετάδοση», βρίσκεται πίσω μας. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για τους ιθύνοντες να διακηρύξουν την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

ΣEΛ. 26



Οι τράπεζες ανοίγουν τη… βεντάλια
των καταθετικών προϊόντων


Η άνοδος των επιτοκίων έχει οδηγήσει στη διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων καταθετικών επιλογών προς τους αποταμιευτές, ενώ παράλληλα οι τράπεζες θα εκδώσουν μέσα στο Μάιο νέα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια προκαθορισμένης χρονικής διάρκειας και διανομής ετησίου μερίσματος.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr