Η Folli, το placement και οι Κινέζοι
Η ζήτηση για μετοχές της Folli Follie υπήρξε μεγαλύτερη από αυτή που τελικώς ικανοποιήθηκε μέσω του private placement 1.150.000 μετοχών που έγινε στις 9/5. Αυτό μεταφέρουν πηγές της εταιρείας, οι οποίες συμπληρώνουν πως πρόκειται για «λογική συνέπεια» για μια διεθνοποιημένη εταιρεία, η οποία ήδη διαθέτει σημαντικούς διεθνείς επενδυτές στο μετοχολόγιό της.
Αν και δεν έγιναν γνωστοί οι αγοραστές των πακέτων, εν τούτοις θυμίζουμε ότι σημαντική στρατηγική τοποθέτηση στη Folli Follie έχει ο... πολύς κινεζικός όμιλος Fosun (με ποσοστό που υπερβαίνει το 13%) και ο οποίος έχει πολλαπλώς εκδηλώσει το ενδιαφέρον για ελληνικές αξίες, δίνοντας μάλιστα εσχάτως τη μάχη για την Εθνική Ασφαλιστική.
Το Ελληνικό και οι παλινωδίες για την επένδυση
Ξεσπάθωσε από το Facebook ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Νίκος Μπελαβίλας, κατά της επένδυσης του Ελληνικού, υποστηρίζοντας πως είναι «μία βαλκανικού τύπου κτηματομεσιτική φούσκα, η οποία φαίνεται να σκάει πριν την ώρα της». Αρκετοί, βέβαια, αναρωτιούνται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο το οποίο ως συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, έπεισε τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν το σχέδιο για το Ελληνικό!
Και αν σήμερα ο ίδιος καθηγητής με την ομάδα του -και το ελληνικό τμήμα διεθνούς φορέα που εκπροσωπεί- βρίσκονται πίσω από τις συνεχείς αλλαγές στη διάθεση του υπουργείου Πολιτισμού όσον αφορά στα διατηρητέα κτίρια. Υπενθυμίζουμε πως κατά την ομάδα του κ. Μπελαβίλα, ακόμα και ο... αεροδιάδρομος του πρώην αεροδρομίου ήταν διατηρητέος. Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει επιφυλάξεις για μια μεγάλη επένδυση, αρκεί να μην αλλάζει γνώμη με τέτοια ταχύτητα...
|