:: euro2day ::















Έτος 19ο Αρ.Φύλλου 968 7 - 11 Οκτωβρίου 2016


Αντικρουόμενα σήματα από τα ομόλογα

H εγχώρια αγορά μετοχών από τις αρχές Ιουλίου παραμένει εντός στενού εύρους διακύμανσης στις 550 -580 μονάδες, αναμένοντας τους πιθανούς καταλύτες που θα οδηγήσουν την αγορά σε ανώτερα επίπεδα και στα προ Brexit επίπεδα. Η δεύτερη αξιολόγηση, η πορεία της οικονομίας στο β΄ εξάμηνο (και ειδικά στο κρίσιμο γ΄ τρίμηνο), η στάση του ΔΝΤ και η συμμετοχή στο τρίτο πρόγραμμα και, τέλος, η συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ είναι μερικά από τα κρίσιμα ζητήματα που μπορεί να αλλάξουν είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο την προοπτική των ελληνικών μετοχών.

ΣEΛ. 13



Μονοψήφια P/E με κέρδη εξαμήνου!

Πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η ύπαρξη μονοψήφιου P/E ήταν ένδειξη σημαντικής αγοραστικής ευκαιρίας για την πλειονότητα των Ελλήνων επενδυτών. Σήμερα, όχι μόνο υπάρχουν δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά επιπλέον προκύπτουν μονοψήφια P/E ακόμη και αν ο δείκτης υπολογιστεί με βάση τα κέρδη μόνο του πρώτου εξαμήνου! Και όλα αυτά, χωρίς πλέον το επενδυτικό κοινό να συγκινείται και να σπεύδει να αδράξει την «ευκαιρία».
.
ΣEΛ. 11



Χ.Α.: 33 εισηγμένες που δεν ξέρουν
τι να κάνουν τα... λεφτά τους!


Kόντρα στη βαθιά κρίση που πλήττει την ελληνική οικονομία, δεκάδες εισηγμένες εμφάνισαν στις πρόσφατες λογιστικές τους καταστάσεις θετικό καθαρό ταμείο (αρνητικό καθαρό δανεισμό), δηλαδή διαθέσιμα που ξεπερνούν το σύνολο των τραπεζικών τους υποχρεώσεων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων). Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πίνακα, στις 30 Ιουνίου του 2016, σε 33 εισηγμένες περίσσευε αθροιστικά 1,35 δισ. ευρώ.

ΣEΛ. 15



Τα 6+3 ρίσκα για τον προϋπολογισμό

Σε έξι συν τρεις μάλλον αισιόδοξες παραδοχές βασίζεται η πρόβλεψη για δυναμική ανάπτυξη 2,7% το 2017, με το οικονομικό επιτελείο να παραδέχεται μέσω του προσχεδίου ότι «οι προβλέψεις του μακροοικονομικού σεναρίου για το ΑΕΠ και τις συνιστώσες του συνδέονται με ορισμένους παράγοντες μακροοικονομικού κινδύνου, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπιέσουν προς τα κάτω την επίδοση της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και πέραν αυτού».

ΣEΛ. 5
 


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr