:: euro2day ::















Έτος 17ο Αρ.Φύλλου 830 14 - 18 Φεβρουαρίου 2014


Γιατί βουλιάζει το υδατοδρόμιο στον Πειραιά

Iδιαίτερα περιορισμένο, αν όχι ανύπαρκτο, όπως λένε κάποιοι, είναι το ενδεχόμενο λειτουργίας υδατοδρόμιου στην περιοχή της Ακτής Βασιλειάδη, στον χώρο του ΟΛΠ στον Πειραιά, όπως είχε προταθεί σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα. Το σχέδιο... βουλιάζει, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά κάποιων ακτοπλόων, οι οποίες θα βαρύνουν στη λήψη της τελικής απόφασης.

Οι ακτοπλόοι ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων αφού τα θεωρούν ανταγωνιστικά. Οι τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο όσοι γνωρίζουν από κοντά τη διαδικασία, υποστηρίζουν ότι το σχέδιο έχει ναυαγήσει.

Η πρόταση να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο στην Ακτή Βασιλειάδη είχε γίνει δεκτή ιδιαίτερα θετικά από τους επενδυτές στα υδροπλάνα, παρά το «στραπάτσο» των περασμένων χρόνων. Η περιοχή του Πειραιά ή το Φάληρο ,το οποίο επίσης διεκδικούσαν οι φορείς των υδροπλάνων, έχει μόνο πλεονεκτήματα, αφού είναι εύκολα προσβάσιμη από το μεγαλύτερο τμήμα του Λεκανοπεδίου εξασφαλίζοντας εμπορική επιτυχία για το εγχείρημα.

Τώρα βέβαια αν το υδατοδρόμιο της Αττικής πάρει δυσμενή μετάθεση για την... παραμεθόριο του νομού, ίσως αυτό να σημαίνει πως δεν θα το δούμε ούτε φέτος το καλοκαίρι.

Οι επενδυτές πάντως αυτήν τη φορά εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν μόνο αν υπάρχουν διασφαλίσεις ότι το εγχείρημα δεν θα υπονομευθεί εκ των έσω. Όπως έγινε μερικά χρόνια νωρίτερα...


Ρίγη από την «καρατόμηση» της Pescanova

H συμφωνία των ελληνικών τραπεζών με τις διοικήσεις των μεγάλων ομίλων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας αναμένονται μέσα στον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ρίγη προκαλεί η λύση που προώθησαν στην Ισπανία οι πιστώτριες τράπεζες, προτείνοντας στον ιχθυοκαλλιεργητικό όμιλο-κολοσσό της Pescanova, πρώτον, την πώληση των θυγατρικών του εταιρειών στο εξωτερικό και, δεύτερον, απόκτηση 90% μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο με διαγραφή του 60% του χρέους και μετοχοποίηση του υπόλοιπου 40%. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί μια μικρότερη εταιρεία, που στη συνέχεια θα μπορούσε να πουληθεί σε έναν υπάρχοντα ανταγωνιστή ή σε κάποιον διανομέα ψαριών.

Για να δούμε τι θα γίνει στην Ελλάδα, όπου όμως τα τραπεζικά ιδρύματα δεν δείχνουν να είναι καθόλου πρόθυμες για «κούρεμα».



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr