|
Πού βρίσκεται ο πήχης για 42 εισηγμένες
Οι αναλυτές συνεχίζουν να ψαλιδίζουν τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές μετοχές ακολουθώντας την πτωτική τάση στο Χ.Α. Παρότι ο αριθμός των εκθέσεων για τους ελληνικούς τίτλους έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εντούτοις στις επιλογές των αναλυτών φαίνεται καθαρά ότι οι μετοχές με αμυντικά χαρακτηριστικά και εξαγωγικό χαρακτήρα συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίες επιλογές τους.
«Σουρωτήρι» το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των μικρομετόχων
Στη θεωρία, το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο προστατεύει τα δικαιώματα των μικρομετόχων αν οι τελευταίοι θεωρήσουν ότι η διοίκηση μιας εισηγμένης λειτουργεί από δόλο σε βάρος των συμφερόντων τους. Βέβαια, θα αναρωτηθείτε τώρα ποιων μικρομετόχων, όταν αυτοί στις περισσότερες περιπτώσεις ελέγχουν πάνω από το 50% της επιχείρησης και η διοίκηση μόλις το 30% - 40%... Αυτό είναι άλλη κουβέντα...
Πέντε «SOS» στις εξετάσεις της τρόικας
Η ύφεση, οι τράπεζες, το φορολογικό, οι αποκρατικοποιήσεις και το ενιαίο μισθολόγιο συνθέτουν την καυτή πεντάδα των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο της αξιολόγησης από την τρόικα και οι πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση αναφύονται σε κάθε μία παράμετρο των εξετάσεων. Η πρώτη ομάδα των ελεγκτών βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα και χθες 18/8 είχε τις πρώτες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και σε τράπεζες. Μία ακόμα ομάδα ελεγκτών φτάνει την Κυριακή το βράδυ και προς το τέλος του μήνα αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι κ. Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν, από την απόφαση των οποίων θα εξαρτηθεί η ομαλή εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου.
Το τέλος των τραπεζών-δεινοσαύρων
Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται τελικά για να λειτουργήσει μία σύγχρονη τράπεζα και πόσο ψηλά θα έπρεπε να τελεί υπό διαπραγμάτευση κάποια τραπεζική μετοχή; Οι μαζικές απολύσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αλλά και η κάθετη πτώση στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου δείχνουν ότι η απάντηση και στα δύο ερωτήματα μπορεί να είναι πολύ πιο σύντομη απ' όσο πιστεύουμε.
|
|