|
Golden... προβληματισμός
Τελικά η επένδυση της Lamda Development στο ολυμπιακό ακίνητο του IBC στο Μαρούσι δεν φαίνεται να ακολουθεί την πορεία του «αδελφού» εμπορικού κέντρου The Mall Athens. Παρά τα λίγα μέτρα που χωρίζουν τα δύο εμπορικά συγκροτήματα, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με τις επιδόσεις τους που δείχνουν να τις χωρίζει το... χάος.
Βέβαια, η διοίκηση της εισηγμένης υποστηρίζει πως τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία του Golden Hall κινούνται εντός των στόχων που έχουν τεθεί, αν και αποφεύγει να προσδιορίσει επακριβώς αυτούς τους στόχους κρατώντας τους επτασφράγιστο μυστικό. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως αν σύντομα δεν υπάρξουν ενδείξεις βελτίωσης της κατάστασης δεν αποκλείεται να σημειωθούν αλλαγές στο concept του «χρυσού» εμπορικού κέντρου.
Το Golden Hall διαθέτει 131 καταστήματα που απευθύνονται κυρίως στις υψηλές εισοδηματικές τάξεις, καλύπτοντας 40.000 τ.μ. με εμπορικούς χώρους. Επιπλέον, περιλαμβάνει 4.500 τ.μ. με χώρους γραφείου, στους οποίους μετακόμισαν πρόσφατα τα κεντρικά γραφεία της Lamda Development.
Σημειώνεται ότι η εισηγμένη έχει δαπανήσει για τη δημιουργία του Golden Hall περί τα 75 εκατ. ευρώ και έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του ολυμπιακού ακινήτου για τα επόμενα 40 χρόνια.
Αυτά τα... σκουπίδια ποιος θα τα πάρει;
Θέσεις μάχης για την κατασκευή και την εκμετάλλευση των τριών μονάδων θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων με παραγωγή ενέργειας που θα δημιουργηθούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής αρχίζουν να παίρνουν οι τεχνικές εταιρείες. Ο προϋπολογισμός των τριών αυτών μονάδων αγγίζει το συνολικό ποσό των 500 εκατ. ευρώ και η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών θα γίνει το προσεχές διάστημα.
Εν όψει αυτών, οι ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές επιχειρήσεις φροντίζουν να συνάψουν τις απαραίτητες συμμαχίες με οίκους του εξωτερικού που ειδικεύονται στην ανάπτυξη και διαχείριση τέτοιου είδους υποδομών, ώστε να εξασφαλίσουν την αναγκαία πείρα και επομένως να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα συγκεκριμένα έργα.
Η Ελλάκτωρ διαθέτει ήδη τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους έργα μέσω της θυγατρικής Herhof που διαθέτει στη Γερμανία. Στον τομέα του waste to energy επιχειρεί να εισέλθει και η Intrakat, η οποία εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με έναν από τους κορυφαίους γαλλικούς οίκους στον χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας. |
|