:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 394 7 - 11 Οκτωβρίου 2005


Σεμνό και ταπεινό weekend...

Kαλά, αυτό το περιβόητο ταξίδι των επιχειρηματιών στη Μόσχα (υπό την αιγίδα και υψηλή προστασία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη), στο οποίο συμμετείχαν και οι κ. Χρ. Φώλιας και Ευ. Μπασιάκος, θα πρέπει να κόστισε ο κούκος αηδόνι.

Κάπου 250 επιχειρηματίες πήγαν βόλτα στη Μόσχα (πληρωμένα τα εισιτήρια), το αποτέλεσμα της δαπάνης όμως είναι άγνωστο στον μέσο φορολογούμενο που τα πλήρωσε. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι επιχειρηματίες (με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ κ. Μυλωνά) απόλαυσαν το προνόμιο που τους παρείχε το γαλαντόμο υπουργείο Εξωτερικών να τους στείλει πίσω με... νοικιασμένο αεροπλάνο από την Αθήνα (λες και οι επιχειρηματίες δεν είχαν να πληρώσουν το εισιτήριό τους).

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ", μάλιστα, πρέπει να οφείλουν και οι μη επιχειρηματικοί συντάκτες που εκλήθησαν στην εκδρομή από τον κ. Στυλιανίδη, μια που πέρασαν ήσυχα το weekend, χωρίς να χρειάζεται να καταπονηθούν με ανταποκρίσεις κ.λπ. (εξ ου και τα φειδωλά και λιτά δημοσιεύματα για το ταξίδι).

Έχουμε μια ερώτηση, όμως: ο λιτοδίαιτος, χαμηλών τόνων και "σπάγκος" σε ό,τι αφορά τα λεφτά του Δημοσίου (και καλά κάνει) υπουργός Εξωτερικών, κ. Π. Μολυβιάτης, που γράφει ιστορία στο υπουργείο Εξωτερικών με τη σεμνή του στάση, μήπως θα 'πρεπε να ζητήσει κάποιες εξηγήσεις και από τον υφιστάμενό του κ. Στυλιανίδη; Το "σεμνά και ταπεινά" δεν έχει σχέση με όλα τα (ανώτερα) κλιμάκια του ΥΠΕΞ παρά μόνο με την κορυφή;Με μπάρμπα στην Κορώνη...

"Bγήκαν τα μαχαίρια" για τον Αστέρα με το που ξεκίνησε η (διεθνούς εμβέλειας) διαδικασία της Εθνικής για την ανεύρεση του κατάλληλου ξενοδόχου που θα τον εκμεταλλευτεί. Και είναι λογικό, αφού ο "κατάλληλος" επαγγελματίας θα μπορούσε κι αυτός να βγάλει χρήματα και η Εθνική να έχει αξιοσέβαστες αποδόσεις, αλλά και ο τουρισμός μας να έχει ένα resort από τα μοναδικά στη Μεσόγειο.

Βέβαια, όταν βγαίνει ένας διαγωνισμός σαν κι αυτόν του Αστέρα που μυρίζει ότι έχει βάθος το "ψωμί" του, εμφανίζονται όλοι εκείνοι που θα πάνε να διεκδικήσουν την εκμετάλλευσή του με το πολύτιμο (για ελληνικά δεδομένα) εφόδιο της "διασύνδεσης" (πολιτικής εννοούμε) και της διαπλοκής.

Στην περίπτωση του Αστέρα, ο κ. Αράπογλου θα πρέπει να επιμείνει στην αξιοκρατική υποψηφιότητα των διαφόρων ξενοδόχων που θα εμφανιστούν, αγνοώντας πολιτικές πιέσεις και διασυνδέσεις, εμμένοντας μάλιστα στη διεθνή εμπειρία ενός εκάστου εξ αυτών (όπως άλλωστε λένε και οι όροι του διαγωνισμού), καθώς και στη διαχρονική επιτυχία τους σαν επαγγελματίες του χώρου, που θα εγγυηθεί και το αποτέλεσμα στο οποίο ευελπιστεί η διοίκηση Αράπογλου.

Φυσικά τα Four Seasons, τα Kempinski και τα One & Only είναι αυτονόητο ότι έχουν το προβάδισμα έναντι του οιουδήποτε ξενοδόχου Μήτση (παράδειγμα η αναφορά του ονόματος και μόνο), επειδή κουβαλάνε ένα διεθνές όνομα, με κύρος που εμπνέει τον σεβασμό και ο τουρίστας θα ξέρει τι να περιμένει. Ας αφήσουμε λοιπόν την αντιμετώπιση των "Ξενία" γι' αλλού και όχι για τον Αστέρα...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr