:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 388 26 - 30 Αυγούστου 2005


Ο ανεμοδείκτης της Intersonic...

Είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την υπόθεση της Intersonic και τη σκληρή κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και της EFG Eurobank. Η κόντρα αυτή έχει όλα τα "ντεσού": δικαστικές διαμάχες, αλληλοκατηγορίες ενώπιον δικαστηρίων και όχι μόνο.

Η τελευταία εξέλιξη στο "σίριαλ" της Intersonic ήταν η απόρριψη τεσσάρων αιτιάσεων της Eurobank για να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο η θυγατρική της Intersonic OMP Europe, με αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρός της κ. Κυριακόπουλος κατά της Eurobank και κατά της Eurobank Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Εργασίας για "συκοφαντική δυσφήμηση", ζητώντας 29.999.700 ευρώ και 5 εκατ. ευρώ.

Και πού είναι το περίεργο, θα αναρωτηθεί κάποιος, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει δεδομένη κόντρα των δύο πλευρών και κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Εμείς απλώς θα θυμίσουμε ότι η Intersonic τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μεσούσης της διαμάχης, είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο κατηγορούσε το προσωρινό Δ.Σ. της OMP για παράνομες πρακτικές, ενώ τις ίδιες βολές εξαπέλυε και κατά της Eurobank, σημειώνοντας επιπλέον ότι το προσωρινό Δ.Σ. της OMP Europe "ελέγχεται πλήρως" από την τράπεζα.
Και τότε και σήμερα πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Κ. Κυριακόπουλος, ενώ είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο που στρέφεται κατά της τράπεζας.

Τι συνέβη λοιπόν σ' αυτό το διάστημα και ο "εξ απορρήτων" άνθρωπος της Eurobank είναι αυτός που ούτε λίγο ούτε πολύ σε έξι μήνες ζητεί 35 εκατ. ευρώ από τον όμιλο; Τότε ήταν αυτός που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα της τράπεζας και θα οδηγούσε την εταιρεία σε γενική συνέλευση, αφαιρώντας το δικαίωμα από τη "νόμιμη" διοίκηση αλλά και τον βασικό μέτοχο να αποδείξουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το αβάσιμο της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 46α.

Σήμερα είναι αυτός που κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση την τράπεζα και μια θυγατρική αυτής και απαιτεί 35 εκατ. ευρώ (ενδεχομένως), αυξάνοντας έτσι τη ζημία της από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Στην ελληνική επιχειρηματική ζωή, λοιπόν, μπορεί κανείς να δει τα πάντα.

Υπ' αυτές τις συνθήκες δεν θα εκπλαγούμε αν ο ίδιος κύριος σε λίγο καιρό είναι μάρτυρας υπεράσπισης σε άλλη δικαστική διαμάχη της Eurobank με την εταιρεία. Έτσι κι αλλιώς, η μέχρι τώρα πορεία του κάθε άλλο παρά σταθερή μπορεί να χαρακτηριστεί...
Κουβέντα να γίνεται...

Mε την Εικόνα Ήχος η στήλη έχει ασχοληθεί πολλάκις, συνήθως για να επισημάνει γεγονότα που ενώ λαμβάνουν χώρα -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της διοίκησης- για το καλό της εταιρείας και τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της, αποδεικνύονται αντίθετα από τα αναμενόμενα.

Αυτή τη φορά Εικόνα Ήχος μάς ενημέρωσε για την πώληση ακινήτου της στην Πυλαία Θεσσαλονίκης έναντι τιμήματος 590.000 ευρώ. Η πώληση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας και το συγκεκριμένο ποσόν θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών δανείων.

Εμείς να σημειώσουμε απλώς ότι η Πυλαία αυτή τη στιγμή είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες εμπορικά περιοχές της συμπρωτεύουσας και όποιος έχει ακίνητα εκεί δεν τα πουλά, αλλά τα διαφυλάττει ως "κόρη οφθαλμού". Εκτός κι αν είναι σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση, πράγμα που δεν θα έπρεπε να ισχύει αν είχαν γίνει όσα εξήγγειλε η εταιρεία με την είσοδο της Expert στο μετοχικό της κεφάλαιο. Αλλά είπαμε...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr