:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 375 27-31 Μαΐου 2005


Θα ευχαριστήσει... κι άλλους!

Ως γνωστόν, ο όμιλος της EFG Eurobank ανακοίνωσε προσφάτως την εξαγορά -έναντι περίπου 25 εκατ. ευρώ- της τουρκικής χρηματιστηριακής εταιρείας HC Istanbul Holding, που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων τουρκικών ΑΧΕ. Μια όντως πετυχημένη κίνηση, για την οποία δικαίως επιχαίρει η διοίκησή της, μια που σηματοδοτεί την είσοδο του ομίλου στον χρηματοοικονομικό χώρο της γείτονος, απαρχή, ενδεχομένως, εξελίξεων ως προς την περαιτέρω επέκταση στην Τουρκία.

Πώς θα το γιόρταζε καλύτερα; Ναυλώνοντας αεροπλάνο και προσφέροντας πολυτελή φιλοξενία σε επιχειρηματίες-πελάτες της για ένα τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη! Και ενώ η αποστολή επέστρεψε χθες (για να προλάβουν και την εκδήλωση του ΣΕΒ), να σημειώσουμε ότι το "μενού" περιείχε ένα εκπληκτικά ελκυστικό δέλεαρ: εισιτήρια για τον αγώνα Milan-Liverpool που παιζόταν στην Πόλη την Τετάρτη το βράδυ! Είμαστε βέβαιοι ότι βρέθηκε χρόνος για να γνωρίσουν το νέο "απόκτημα" της EFG στην Τουρκία και ακόμα πιο βέβαιοι ότι όλοι γύρισαν κάποια κιλά βαρύτεροι απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της Eurobank και του κ. Ν. Νανόπουλου, ο οποίος ηγούνταν της αποστολής.

Για τους πολυπληθείς επιχειρηματίες-πελάτες της που δεν χωρούσαν στην αποστολή, η EFG, λένε οι πληροφορίες, ετοιμάζει και δεύτερη, που δεν θ' αφήσει παραπονούμενο κανέναν...Φουμάρουν... πατέντες!

Τελικά, κάθε νέα ανακοίνωση της Κεράνης θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ανοίγει έναν ακόμη δρόμο στην επιχειρηματική κοινότητα, καθώς με έναν μοναδικό τρόπο, που μόνο η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ξέρει, κάθε κίνησή της αποτελεί... πανελλήνια -αν όχι παγκόσμια- πρωτοτυπία.

Η τελευταία αφορά στην είσοδο, από τη μια μέρα στην άλλη, στη θέση του προέδρου της θυγατρικής Καπνοβιομηχανίας Κεράνης του κ. Σωτήριου Δημητριάδη, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος consortium που υπέβαλε πρόταση για την είσοδό του στην Kεράνης Συμμετοχών.

Δηλαδή, αν και εμείς παρουσιάσουμε ένα consortium και στείλουμε τον κ. "Χ" ως εκπρόσωπό μας θα τον βάλουμε και στο Δ.Σ., και μάλιστα ως πρόεδρο, ή θα προηγείται ο κ. Δημητριάδης επειδή χτύπησε πρώτος το κουδούνι;

Ήδη το Χ.Α. αναμένεται να ζητήσει από την Κεράνης Συμμετοχών περαιτέρω εξηγήσεις, καθώς η κίνηση της εκλογής αυτής προβληματίζει, αφενός γιατί είναι η τρίτη αλλαγή Δ.Σ. της θυγατρικής μέσα σε τρεις μήνες, αφετέρου γιατί αν και η μητρική φέρεται να ζητεί περισσότερες εξασφαλίσεις για την αποδοχή της πρότασης, παρ' όλα αυτά δεν δίστασε να εκλέξει στο Δ.Σ. της θυγατρικής της τον κ. Δημητριάδη.

Να σημειώσουμε δε ότι στις 23/2/2005 η κ. Mαρία - Γαβριέλλα Σταθερού - Tραμπουλέ (γνωστή για την ειδικότητά της να εμπλέκεται σε προβληματικές εισηγμένες) είχε εκλεγεί πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της θυγατρικής Kαπνοβιομηχανίας Kεράνης, ενώ δύο μήνες αργότερα τη θέση αυτή κατέλαβε ο κ. Oνησίφορος - Άκης Bυρωνίδης, αλλαγές τις οποίες και τότε είχαμε επισημάνει...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr