:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 362 25 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2005


Συνεχής επιβράβευση

Nέο υψηλό έτους για τη μετοχή της Πλαίσιο, γερό το μέρισμα (0,27 ευρώ), αύξηση 21,8% στα κέρδη προ φόρων, με αύξηση 27,9% στις πωλήσεις (ενοποιημένα επίπεδα). Τι άλλο πρέπει να θέλει ο κ. Γ. Γεράρδος για να χαμογελά, παίρνοντας έτσι τη μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών του και από τα μεγέθη, αλλά και από το ταμπλό;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εισαγωγής της στο Χ.Α. ο κ. Γεράρδος δεν συμβιβάστηκε ποτέ με άλλη θέση παρά με την πρώτη στον χώρο του, μη αρκούμενος σε μονοψήφιους ρυθμούς ανόδου και αδιαφορώντας για τον ανταγωνισμό (που απεδείχθη ανύπαρκτος).

Ίσως αν σταματούσε και κοιτούσε πίσω του θα τρόμαζε κι αυτός ο ίδιος για την πορεία της μικρής εταιρείας που ξεκίνησε δειλά δειλά στα υπόγεια του Πολυτεχνείου βγάζοντας κόπιες για τους φοιτητές και η οποία σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις 500 αναπτυσσόμενες της Ευρώπης (άντε και στο Fortune 500!) και με αμείωτους ρυθμούς ανάπτυξης δείχνει μια δυναμική σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα...Fast Internet... γιαβάς γιαβάς!

Aύξηση κερδών κατά 4%, που αποδίδεται κυρίως στην υψηλή ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε η British Telecom στα μέσα του μήνα. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες σε μια χώρα αρκετά ανεπτυγμένη τηλεπικοινωνιακά όπως η Βρετανία σημείωσαν αύξηση της τάξης του 35% και διαμορφώθηκαν για την BT σε 1,13 εκατ. στερλίνες.

Την ίδια ώρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τα απογοητευτικά αποτελέσματα της 10ης έκθεσης της Ε.Ε. για τις τηλεπικοινωνίες, που φέρνει τη χώρα μας στην τελευταία θέση από πλευράς διείσδυσης του μέσου μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., ακόμη και μετά τη διεύρυνση!

Όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, πάντως, δηλώνουν ότι κατανοούν το πρόβλημα και θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη των συγκεκριμένων συνδέσεων, που σύμφωνα με τη νέα επίτροπο για τις τηλεπικοινωνίες πρέπει να διεισδύσουν στον πληθυσμό σε ποσοστό 50% μέχρι το τέλος του 2007 (από 0,2% σήμερα)!

Το υπουργείο Μεταφορών έχει σπάσει κάθε ρεκόρ... καθυστέρησης στην κατάθεση της τροπολογίας που θα ενσωματώνει τις κοινοτικές οδηγίες στον τηλεπικοινωνιακό νόμο (γεγονός για το οποίο θα τιμωρηθεί η χώρα μας με πρόστιμο, σύμφωνα με δηλώσεις της επιτρόπου κ. Redding).

Ο ΟΤΕ, διά στόματος του προέδρου του κ. Βουρλούμη, θέτει την ανάπτυξη του DSL "ως πρώτη προτεραιότητα", αλλά το δίκτυό του "πέφτει" κάθε τρεις και λίγο, ενώ "απαγορεύει" ουσιαστικά τη συνεγκατάσταση άλλων εταιρειών στους κόμβους του όπως οφείλει.

Οι εναλλακτικοί από την πλευρά τους γκρινιάζουν ότι ο ΟΤΕ τους κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά ακόμη και αν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε επενδύσεις για τη συνεγκατάσταση, δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα κεφάλαια ούτε την απαραίτητη υποδομή.

Τέλος, η ΕΕΤΤ παρατηρεί και καταγράφει τα συγκεκριμένα στοιχεία και παρά τις δεσμεύσεις της (που είχε λάβει από το καλοκαίρι του 2004) δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ταχύτερη ανάπτυξη της αγοράς.

Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο καιρό θα ανταλλάσσουμε μηνύματα με... σήματα καπνού ως πρωτοποριακή υπηρεσία (ή και με... ταμ ταμ σαν σύγχρονοι ιθαγενείς).Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr