:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 317 16 - 20 Απριλίου 2004


Ανάσα, έστω και δίχως... τένις!

H ανακοίνωση την Τρίτη από την κυβέρνηση της τοποθέτησης του κ. Παν. Βουρλούμη ως επικεφαλής του ΟΤΕ σε αντικατάσταση του κ. Ελευθ. Αντωνακόπουλου ακολουθήθηκε από στεναγμούς ανακούφισης από την αγορά (το έδειξε άλλωστε την επομένη στο ταμπλό), που είχε αρχίσει να ανησυχεί με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πλήρωσης της σημαντικής αυτής θέσης.

Η εμπειρία που φέρνει ο κ. Βουρλούμης είναι χρησιμότατη στον πολύπαθο Οργανισμό αυτή την εποχή, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές με ηπιότερο "μάτι" απ' ό,τι πριν.

Η "ιδιαιτερότητα" (που κάνει και τη διαφορά) με τον κ. Βουρλούμη είναι η πλούσια εμπειρία του στους ξένους θεσμικούς και η αυστηρότητά του στον τρόπο διοίκησης.

Στη Ρουμανία έχουν (ακόμα...) να λένε για τον κ. Βουρλούμη, που, όντας επικεφαλής της εκεί παρουσίας της Alpha Bank, κατάφερε όχι μόνο να εδραιώσει την Alpha Finance Romania, αλλά και να την καταστήσει leader στο χρηματιστηριακό κομμάτι απέναντι σε μερικά από τα γνωστότερα "ονόματα" της διεθνούς χρηματοοικονομικής σκηνής.

Ό,τι φέρει λοιπόν από την εμπειρία του θα είναι χρήσιμο στον ΟΤΕ (και δη στη μετοχή του), μια που εξ επαγγέλματος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο timing ανακοινώσεων αποφάσεων και ειδήσεων, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του.

Μπορεί βέβαια ο κ. Βουρλούμης να μην είναι ειδικός στα τηλεπικοινωνιακά (ούτε άλλωστε και ο κ. Αντωνακόπουλος ήταν!), είναι όμως manager, κι αυτό είναι που χρειάζεται σήμερα ο ΟΤΕ περισσότερο από ποτέ...

Υ.Γ.: Αν μπείτε στο Διαδίκτυο και πληκτρολογήσετε www.askbali.com, θα δείτε μια ιστοσελίδα για όσους ενδιαφέρονται για διακοπές στο Bali. Στην ταυτότητα της ιστοσελίδας θα παρατηρήσετε ότι το όνομα του νέου προέδρου του ΟΤΕ ταυτίζεται με τον πρόεδρο της εν λόγω εταιρείας. Μέλος του Δ.Σ. αυτής της εταιρείας είναι εις εκ των υιών Βουρλούμη. Τουλάχιστον κάτι σκαμπάζει από Internet ο νέος άρχων της τηλεπικοινωνίας, σε πλήρη (και κραυγαλέα) αντίθεση με τον προκάτοχό του. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό! Από... τένις, όμως, πώς τα πάει;

Πωλούνται κτίρια με... ιδιαιτερότητες!

Ένα ενδιαφέρον κτίριο στη λεωφόρο Κηφισίας προσφέρεται προς πώληση αυτές τις μέρες μέσω του γνωστού μεσιτικού γραφείου των Αδελφών Σωτηρόπουλου, όπως κυκλοφόρησε σε στενό κύκλο της αγοράς.

Πρόκειται για το κτίριο στο οποίο εδρεύει η ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη και προσφέρεται (όπως πληροφορηθήκαμε) έναντι 28 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο, που στο μεταξύ έχει πωληθεί και ενοικιασθεί από την ασφαλιστική μέσω sale and leaseback, έχει 13.000 τ.μ. σε γραφεία και 4.800 τ.μ. μέτρα υπόγειο χώρο και είναι ιδανικό για επένδυση λόγω της θέσης του, αν ξεπεραστεί όμως μια μικρή λεπτομέρεια-εμπόδιο: από τα 13.000 τ.μ. χώρων γραφείων μόνο τα... 6.500 έχουν άδεια!

Μέρος των εσόδων από την πώληση (αν επιτευχθεί) θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθεί η τράπεζα και τα υπόλοιπα θα ενισχύσουν κεφαλαιακά την ασφαλιστική, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα κατά καιρούς συμφραζόμενα της διοίκησής της "πάει πολύ καλά".

Αν πάλι κάποιος μεγαλοεπενδυτής ενδιαφερθεί και του αρέσει πολύ η γειτονιά, υπάρχει και παραδίπλα κτίριο προς πώληση, που όμως κι αυτό έχει ένα μικρό "κουσούρι": ενώ είναι πολιτιστικό κέντρο, χρησιμοποιείται ως χώρος γραφείων της επιχείρησης.

Ξεπερνώντας αυτές τις "λεπτομέρειες" να πούμε ότι εκείνο που φαντάζει δύσκολο είναι ν' αγοράσει κανείς τα κτίρια και να τα νοικιάσει... μακροπρόθεσμα στην Ευρωπαϊκή Πίστη!Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr