:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 312 12 - 16 Μαρτίου 2004


Η ανεξάντλητη δεξαμενή των... "απέναντι"

Η σκηνή συναρπαστική για τους θιασώτες της γκλαμουριάς: Τετάρτη μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος. Έξω από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" κυλάει "αγέρωχα" ένα μολυβί, απαστράπτον BMW, το μοντέλο X5 (τζιπ πολυτελείας, σαλονάτο...).

Από το πίσω κάθισμα πετάγεται ο σεκιουριτάς, που σπεύδει ν' ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού για να κατέβει το "αφεντικό". Οι παριστάμενοι κοντοστέκονται για να δουν ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας επιβαίνει στο Χ5. Τι είναι άραγε ο κύριος; Μήπως κάποιος Σαουδάραβας που επισκέπτεται για business την Αθήνα ή μπας κι είναι κάποιος τέως σύμβουλος υπουργού της απελθούσας κυβέρνησης (που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα);

Ο οδηγός παραμένει στη θέση του με τη μηχανή αναμμένη. Το "αφεντικό" κατεβαίνει βαρύθυμο και δρασκελίζει σιγά σιγά τα σκαλιά που οδηγούν στην κύρια πόρτα του ξενοδοχείου. Οι περαστικοί κοντοστέκονται ρίχνοντας φευγαλέες ματιές στον καλοντυμένο κύριο της BMW. Ένας εκ των παρισταμένων τον αναγνωρίζει (ήταν αυτός που παρ' ολίγον να σπεύσει να του ζητήσει και αυτόγραφο). "Ρε συ, ο Γεννηματάς", είπε στον διπλανό του.

Όντως, η σιλουέτα που μόλις έμπαινε στο "Μεγάλη Βρετανία" ανήκε στον κ. Παν. Γεννηματά, νυν πρόεδρο της Omega Bank και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ελέω Ιωάννη Μπούτου), που σήμερα φέρεται (όχι ο ίδιος, "φέρεται" είπαμε) να διεκδικεί την προεδρία στην... Εθνική Τράπεζα!

Αλλά γιατί εκπλησσόμεθα; Δεν ακούγαμε τόσο καιρό ότι η Ν.Δ. έπασχε από έλλειψη στελεχών; Γιατί να μην καταφύγει στην ανεξάντλητη δεξαμενή των δοκιμασμένων στελεχών από την "άλλη πλευρά", έτσι για να δείξει κι ένα συναινετικό προσωπείο; (Άντε να δούμε να κυκλοφορεί ο επόμενος διοικητής της Εθνικής με... Porsche Cayenne για να γελάει και το παρδαλό κατσίκι!).

Ο Jaques έχασε τον... Jean!

Είδαμε το νέο Δ.Σ., αλλά και τη λίστα της νέας διοίκησης της Γενικής Τράπεζας (υπό τον έλεγχο πλέον της Societe Generale) και συνειδητοποιήσαμε ότι έλειπε ΕΝΑ όνομα: του κυρίου Γιάννη Τσαμουργκέλη, εκλεκτού των κ. Γιάννου Παπαντωνίου και Γιάννη Στουρνάρα της Emporiki (για δες σύμπτωση: κι οι τρεις Γιάννηδες!).

Αγωνιώντες για την τύχη του πάλαι ποτέ προβεβλημένου στελέχους της Γενικής (που ατύχησε στο να πείσει τον κ. Σημίτη ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφιος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση), πληροφορηθήκαμε ότι απεχώρησε "αθορύβως" (ακριβώς δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό) επιστρέφων στην... Εθνική (σε κάποια μόνιμη θέση που προφανώς είχε "καπαρώσει" επί υπουργίας Γιάννου στο ΥΠΕΘΟ).

Κι όχι μόνο: Κυκλοφορεί μετ' επιτάσεως (δεν το έχουμε δει) ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος Jaques Tournebize, σε εσωτερική εγκύκλιό του προς το προσωπικό της τράπεζας, διατείνεται ότι προτίθεται να... συνεχίσει το έργο του κ. Τσαμουργκέλη!

Τώρα, ή κάτι λάθος έγινε στη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά και δεν το κατάλαβε ο μεσιέ Ζακ ή κάποιος κυκλοφορεί "εσωτερικές εγκυκλίους" που δήθεν τις έχει αποστείλει ο Γάλλος.

Αλλά, ωιμέ ωιμέ (δις), τι μέλλει γενέσθαι αν οι Γάλλοι συνειδητοποίησαν ότι άφησαν να τους φύγει ο κ. Τσαμουργκέλης; Θα πάνε στην Εθνική και θα τον γυρεύουν πίσω;Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr