:: euro2day ::

Έτος 6ο Αρ.Φύλλου 278 18 - 22 Ιουλίου 2003


Ο κακός χαμός...

Σήμερα το μεσημέρι στις 12, σε κάποια γραφεία όπου χωράνε δεν χωράνε δέκα άνθρωποι, η αλήστου μνήμης "παιχνιδιάρα" ("εισηγμένη" μεν, αλλά εκτός ταμπλό) Θεσσαλική πραγματοποιεί τη γενική συνέλευση των μετόχων της, με στόχο (;) την από καιρού επιδιωκόμενη επαναδιαπραγμάτευσή της, αλλά, όπως λένε και άλλες πληροφορίες, και την εκ νέου εισαγωγή της σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά (κρατηθείτε εδώ!) της... Bορείου Aμερικής (καλά, ρε παιδιά, πού είναι αυτό το αόριστο πλην βαρύγδουπο "Bορείου Aμερικής"; ΄H Kαναδά εννοείτε ή HΠA, δεν υπάρχουν κι άλλες χώρες εκεί!).

Tέλος πάντων, δικαίωμά τους είναι να οραματίζονται (κατά τι ευγενέστερο του "ονειρεύονται" που είναι και ο προάγγελος του "παραμυθιάζονται"!), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι οι πιθανότητες να... πέσει ξύλο και να γίνει ο κακός χαμός είναι πολύ μεγάλες.

Kι αυτό επειδή μια μεγάλη μερίδα των πολύπαθων μετόχων της Θεσσαλικής θα παρίσταται με έγκυρες εξουσιοδοτήσεις αντιτιθέμενη στην άλλη ομάδα (υπό τον Παπασταύρου) που ασκεί εδώ και χρόνια τη διοίκηση της εταιρείας, με την πρώτη ομάδα να συνοδεύεται από δικηγόρους, "φουσκωτούς" και αστυνομικά όργανα, με άγριες διαθέσεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο (ή, όπως μας ελέχθη με περισσή γλαφυρότητα, "να φύγει η... μπόχα από τον βόθρο").

H "κρατούσα" ομάδα όμως έχει ήδη αποστείλει από καιρό σε μικρομετόχους κάποιες περίεργες εξουσιοδοτήσεις ζητώντας τους να ορίσουν εκπροσώπους τους πρόσωπα που μέχρι τώρα δεν είχαν ανάμειξη στα δρώμενα της Θεσσαλικής, πλην όμως φέρουν τη "νομική ιδιότητα", που δεν σημαίνει και πολλά εκτός της νομικής εκπροσώπησης της φράξιας που θέλει σώνει και καλά να διατηρήσει το γάντζωμά της στην καρέκλα.

Έτσι, λοιπόν, μεγάλο το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, όχι επειδή η Θεσσαλική έχει τη δυνατότητα καθορισμού ή επηρεασμού της πορείας της αγοράς μας, αλλά επειδή στην ποδιά της έχουν κατά καιρούς σφαχτεί δεκάδες χιλιάδες χαρτοφυλάκια των μικροεπενδυτών και κάποτε θα 'πρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...

(Y.Γ.: Για όσους τώρα τείνουν να πιστέψουν ότι η εταιρεία έχει τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις να μπει σε κάποιο "χρηματιστήριο της Bορείου Aμερικής", τι να πούμε; Ότι αν μας στείλουν μια προκαταβολή θα τους εξασφαλίσουμε κάτι οικοπεδάκια μούρλια στη Σελήνη που θα τρίβουν τα μάτια τους; Tις εξελίξεις θα τις παρακολουθήσετε μέσα από τα ρεπορτάζ του euro2day.gr).

Ζητείται ιππότης

Συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις από πλευράς της διοίκησης της ΣΑΝΥΟ για την είσοδο στρατηγικού εταίρου στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, πλην όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο εύκολα, ιδίως όταν ο προβαλλόμενος ως "στρατηγικός" (Global Finance) έχει τη μεγάλη πολυτέλεια να περιμένει μέχρις ότου αποσαφηνισθούν ορισμένα εκ των θεμάτων που είχε θέσει (όπως ενδεχομένως η διοίκηση του oμίλου, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της).

Άλλωστε, οι καιροί (παρά τη χρηματιστηριακή εκτίναξη) ευνοούν όσους έχουν κεφάλαια και δυσχεραίνουν τη θέση αυτών που τα ζητούν. Kαι για να μην παρεξηγηθούμε, κεφάλαια μεν εισήλθαν στα "ταμεία" της ΣΑΝΥΟ μετά την πώληση του ποσοστού της στη δανέζικη Torm, αλλά έπρεπε να μειωθεί ο δανεισμός της εταιρείας, και δη ο βραχυπρόθεσμος. Όπερ σημαίνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση κεφαλαίων μέσω της εμφάνισης "στρατηγικού"... ιππότη!Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr