|
Οι δύο όψεις του νομίσματος...
Είκοσι δύο δισ. δρχ. ή 70 εκατ. ευρώ, αν προτιμάτε, καλείται να καταβάλει ο ΟΠΑΠ στη... συνέταιρο εταιρεία Intralot, με απόφαση του Τριμελούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Καλά, θα πείτε, οι συνέταιροι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους; Προφανώς όχι, καθώς η απροθυμία της νυν διοίκησης του ΟΠΑΠ, υπό τον Κ. Κοσκινά, να εξωθηθεί στην εισαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος αποτέλεσε το μήλο της Έριδος, με την Intralot να αξιώνει και να επιτυγχάνει τελικά το "δικό της", ήτοι πως το ιπποδρομιακό στοίχημα θα έπρεπε να είχε εισαχθεί από την άνοιξη του 2001, ερμηνεία που δεν αποδέχεται ο ΟΠΑΠ.
Εδώ τίθεται όμως και θέμα αξιοπιστίας. Ο ΟΠΑΠ, χρηματιστηριακά και εταιρικά, αποτέλεσε το 2002 το "διαμάντι" του ελληνικού χρηματιστηρίου, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά χαροποίησε την Intralot, η πορεία της οποίας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Με 22 δισ. αλλάζει κάτι; Ναι, αν εκλάβει κανείς τη δικαίωση της Intralot ως ένα πιθανό διαπραγματευτικό "ατού" στις όποιες προσπάθειές της να ανανεώσει την υφιστάμενη σύμβασή της με τον ΟΠΑΠ πέραν του 2007, οπότε και λήγει η υφιστάμενη.
Σημειωτέον ότι η αρχική σύμβαση, βάσει της οποίας έγινε και όλος ο σαματάς γύρω από το ιπποδρομιακό στοίχημα, υπεγράφη από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του OΠAΠ, Χρήστο Σαλελέ, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, φέρεται να "μεταπήδησε" σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη μετά την αποχώρησή του από τον ΟΠΑΠ (παράλληλα με την ενασχόλησή του μετά του Θρύλου!)... Για όσους φυσικά θέλουν να δουν και την άλλη όψη του νομίσματος, την πιο απατηλή...
Y.Γ. Πάντως, είναι από τις λίγες φορές που θυμόμαστε κυβέρνηση (διά στόματος του κ. N. Xριστοδουλάκη) και αντιπολίτευση (διά του κ. Θ. Pουσόπουλου) να συμπλέουν στο θέμα, με αμφοτέρους να επιτίθενται εναντίον της Intralot προασπιζόμενοι τα συμφέροντα του OΠAΠ. Mπράβο μας πρόοδος!
Ενδείξεις για... πάνω βόλτα;
Tην περασμένη εβδομάδα δόθηκε η άδεια από την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς για τη δημόσια εγγραφή και είσοδο στο Xρηματιστήριο (έπειτα από σχεδόν τριετή αναμονή!) στην Astra AEEX, με την αγορά να βρίσκεται εντελώς συμπτωματικά στο χειρότερο σημείο της, σε αντίθεση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν όταν συγκέντρωνε τα αρχικά κεφάλαια!
Λογικό θα είναι να εικάσει κανείς ότι στην τιμή εισαγωγής της θα προσφερθούν από τους "κουρασμένους" αρχικούς μετόχους της μεγάλα "πακέτα", πλην, όμως, αν έχει χροιά αληθείας η πληροφορία ότι ενδιαφέρον για "μάζεμα" εκκολάπτεται στην Omega Bank, στο πλαίσιο συγκέντρωσης σημαντικών ποσοστών σε εταιρείες χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν για να απαρτίσουν τον "όμιλο", ε, τότε ίσως ανατραπεί η παραδοσιακή "πεπατημένη" που θέλει τις AEEX με το που εισάγονται να παίρνουν πάραυτα την... κάτω βόλτα!
|
|