f
 :: euro2day ::















8
Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1385 4 - 8 Οκτωβρίου 2024


Εύλογη. τσαντίλα

Εκνευρισμό, για να το πούμε κομψά, προκάλεσε στην ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η κίνηση παρόχων να προχωρήσουν σε αυξήσεις στις τιμές λίγο πριν από την έλευση του νέου κουπονιού για τις υπερυψηλές ταχύτητες.

Πληροφορίες θέλουν τις εταιρείες να καλούνται σε. απολογία για τις ανατιμήσεις που, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 3 ευρώ, προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου. Μάλιστα, ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη κίνηση και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων, που αποτελεί την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

Στο υπουργείο παραδέχονται ότι ο κάθε πάροχος μπορεί να χαράσσει την εμπορική του πολιτική, ωστόσο χαρακτηρίζουν την κίνηση. νάρκη στην εθνική προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι ταχύτητες στο ευρυζωνικό Internet, στόχο που, άλλωστε, επιδιώκει η επιδότηση της οπτικής ίνας μέσω του νέου voucher.

Περιμένουμε τις εξελίξεις.


Στο καλύτερο σημείο

Τι κρύβεται πίσω από τη διακοπή των δραστηριοτήτων της ΒΙΟΣΩΛ Δομικά Εργαλεία από τη Unibios; Οι ολοένα και αυξανόμενες εργασίες, αλλά και οι υψηλές προσδοκίες της εισηγμένης στον κλάδο της επεξεργασίας νερού, σε μια περίοδο λειψυδρίας και έντονης κλιματικής κρίσης. Έτσι, μπορεί η έκτακτη -μη λειτουργική και μη ταμειακή- ζημιά των 401.000 ευρώ να περιόρισε τα εξαμηνιαία καθαρά κέρδη της Unibios στις 24.000 ευρώ, πλην όμως η εισηγμένη βρίσκεται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

Σημείωσε -χωρίς την επίπτωση της λογιστικής απομείωσης- εξαμηνιαία προ φόρων κέρδη 591.000 ευρώ (94.000 πέρυσι), όταν συνήθως η εταιρεία εμφανίζει καλύτερα αποτελέσματα κατά το δεύτερο μισό κάθε έτους. Περιόρισε δε δραστικά τις δανειακές της υποχρεώσεις μετά την περυσινή πώληση μέρους του ακινήτου της στη Μαγνησία.

Προέκυψε ανατίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων της, η οποία όμως δεν «πέρασε» στα αποτελέσματα, αλλά απευθείας στα ίδια κεφάλαια. Και το κυριότερο, η Unibios βλέπει πως πολλές δουλειές στο κομμάτι της διαχείρισης υδάτων βρίσκονται μπροστά της.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr