,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1384 27 Σεπ. - 1 Οκτωβρίου 2024


  Γιατί αγόρασε η ΔΕΗ
και πούλησε ο όμιλος Κοπελούζου


Στην πολλά υποσχόμενη και κυρίως ανεκμετάλλευτη αγορά αιολικών της Κρήτης, όπου υπάρχουν βουνά με ταχύτητες ανέμου ακόμη και πάνω από 9 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, μία από τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς, μπαίνει η ΔΕΗ μέσω του deal με τον όμιλο Κοπελούζου.
ΣEΛ. 11



Ποιοι τουρίστες έγιναν...
Σκωτσέζοι το φετινό καλοκαίρι



Σφιχτοί στις δαπάνες τους ήταν τον Ιούλιο οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, με τη μέση δαπάνη ανά ταξίδι να διαμορφώνεται στα 608 ευρώ, ρίχνοντας τον μέσο όρο του επταμήνου Ιανουαρίου - Ιουλίου στα 583,9 ευρώ και παραπέμποντας στα προ πανδημίας επίπεδα, παρά την εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού που καταγράφηκε την τελευταία διετία.
ΣEΛ. 14



Τρεις κινήσεις από την κυβέρνηση
για να μειωθεί η φοροδιαφυγή


Με τρεις συν μία κινήσεις, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να μπλοκάρει τους φοροφυγάδες και τις πρακτικές τους, στοχεύοντας σε μόνιμη αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 2,5 δισ. ευρώ έως το 2027.

ΣEΛ. 4



Σήμα κινδύνου στέλνουν
οι αποτιμήσεις στη Wall Street


Για τους traders της Wall Street, η μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα ήταν μια στιγμή δικαίωσης. Τώρα, με τη Fed να στηρίζει τις οικονομικές προοπτικές, μια άλλη μεταβλητή -η αποτίμηση- αναδύεται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον προσδιορισμό του πόσο μακριά μπορεί να πάει η ανοδική κίνηση, γράφει το Bloomberg.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr