f
 :: euro2day ::















8
Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1382 13 - 16 Σεπτεμβρίου


Κοντός ψαλμός.

Λίγες μέρες έμειναν για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την Avramar. Αυτό λέει το χρονοδιάγραμμα και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει δοθεί παράταση στη διαγωνιστική διαδικασία. Στο διά ταύτα, λοιπόν, το ποιοι από τους τρεις διεκδικητές εντέλει θα υποβάλουν δεσμευτική προσφορά και πόσα προτίθεται να προσφέρουν για τον χειμαζόμενο όμιλο ιχθυοκαλλιέργειας θα το μάθουμε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Θα γνωρίζουμε, επίσης, τις προθέσεις τους για την επόμενη μέρα και αν αυτή θα βρει τον όμιλο όπως είναι σήμερα ή σε κομμάτια. Το δεύτερο σενάριο δεν το επιθυμούν οι τράπεζες.

Ένα κομμάτι πάντως, ήσσονος σημασίας όπως υποστηρίζουν πηγές του ομίλου, η Kego που δραστηριοποιούνταν στις ζωοτροφές, έκλεισε. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η εταιρεία, «ασημικό» από την εποχή που η Νηρέας πέρασε στην Avramar, παρήγαγε ζωοτροφές για πουλερικά, τις οποίες διέθετε σε εγχώριες βιομηχανίες, και για ψάρια. Ο τομέας των ψαριών πέρασε στην Περσεύς, που ανήκει επίσης στην Avramar.


Λείπει κόσμος

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό παρουσιάζουν οι τηλεπικοινωνίες. Οι επενδύσεις, το Ταμείο Ανάκαμψης και ο ανταγωνισμός δημιουργούν μεγάλες ανάγκες, αλλά δεν υπάρχει. υλικό. Η χώρα κάθε χρόνο «βγάζει» 8.000-8.500 νέους επιστήμονες στους κλάδους πληροφορικής-τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ), με τις ανάγκες να κυμαίνονται περίπου στις 16.000.

Από τα παραπάνω προκύπτει μεγάλη έλλειψη ταλέντων, ενώ οι εταιρείες δημιουργούν Tech Hub για να τα προσελκύσουν. Οι ανάγκες τεράστιες και η «παραγωγή» μικρή. Και οι. εισαγωγές απαγορευτικές, καθώς το φαινόμενο είναι παγκόσμιο!

Χρειάζονται θαύματα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr