f
 :: euro2day ::















8
Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1378 14 - 18 Αυγούστου 2024


Η προίκα πριν από το IPO

Το 2023 τα EBITDA της Titan America ανήλθαν σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Φέτος, αναμένεται να είναι υψηλότερα καθώς στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 164,1 εκατ. ευρώ (+21,1% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2023), ενώ το περιθώριο EBITDA διευρύνθηκε σε 21,2% από 18,4% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η ζήτηση, λόγω έργων υποδομής, παραμένει ισχυρή, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες στο πρώτο εξάμηνο, μετέθεσαν την υλοποίηση έργων στο δεύτερο. Επομένως, οι όγκοι πωλήσεων στο δεύτερο μισό της χρονιάς αναμένεται ότι θα διατηρηθούν υψηλοί.

Χάρη στην ισχυρή ζήτηση η Titan America αύξησε στις αρχές του έτους τις τιμές (2 με 3 δολάρια ανά τόνο). Εξέλιξη που σε συνδυασμό με τις επενδύσεις των τελευταίων ετών εξηγούν την περαιτέρω διεύρυνση περιθωρίων κέρδους. Πάει για μια δυνατή χρονιά σε επίπεδο EBITDA, που θα αποτελέσει την «προίκα» για το προετοιμαζόμενο IPO στις αρχές του 2025.


Χάρηκε και η αγορά

Η αγορά. χαιρέτισε την Παρασκευή 9/8 το deal της Premia με τη Nordic Leisure για είσοδο της τελευταίας στο μετοχικό κεφάλαια της εισηγμένης. Ο τίτλος έκλεισε με ευρεία άνοδο σχεδόν 4% στα 1,206 ευρώ και αυξημένους όγκους συναλλαγών. ­Προφανώς, μεγάλο ρόλο έπαιξε το τίμημα με το οποίο ανακοινώθηκε ότι μπαίνει στην εισηγμένη ο σουηδικός όμιλος, στα 1,36 ευρώ, με ευρύ premium άνω του 17%, όταν ανακοινώθηκε το deal και πριν από τη μεγάλη άνοδο της Παρασκευής.

Τα 1,36 ευρώ θεωρούνται πλέον νέο μαξιλαράκι για τη μετοχή, εξ ου και το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον σε χαμηλότερα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του deal με τη Nordic Leisure, η ελληνική εταιρεία εισέρχεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, αποκτώντας δυο τετράστερα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο έναντι τιμήματος 112 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» σε. διεύρυνση της συνεργασίας, δεδομένης και της προσωπικής γνωριμίας του προέδρου της Premia Ηλία Γεωργιάδη με τον Πέτερ Στόρνταλεν, του κροίσου ιδρυτή και ιδιοκτήτη του ομίλου Strawberry που κατέχει το 39,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Nordic Leisure.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr