f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1370 21 - 25 Iουνίου 2024


Σε φάση αναζήτησης

Από τα πλέον επίσημα χείλη, του τσάρου της οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, μπήκε σε τροχιά η απορρόφηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Υπερταμείο (βλ. αναλυτικά σελ. 4).

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024. Ωστόσο, η αγορά γνωρίζει ότι θα γίνει πιο σύντομα, καθώς μετά το placement της Εθνικής Τράπεζας και την αύξηση κεφαλαίου στην Attica Bank το χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ θα έχει μετοχές μόνο του. πέμπτου πόλου.

Ως γνωστόν, όταν η εταιρεία που εργάζεται ο οποιοσδήποτε «κλείνει», τα στελέχη αρχίζουν τις επαφές και τις κινήσεις τους με στόχο να βρουν άλλη δουλειά. Η στήλη πληροφορείται ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με αυτά του Ταμείου. Έχουν βγει ήδη στην αγορά προς αναζήτηση. Αυτό δεν αφορά τους ξένους που βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά τους Έλληνες, και δη εκείνους που μοναδική τους εργασία ήταν το Ταμείο.


Ετοιμάζεται η παράδοση

Ξεκίνησε η προεργασία ολοκλήρωσης της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα Αττική Οδός από την κοινοπραξία ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Avax. Θεωρητικά η παραχώρηση ολοκληρώνεται τον προσεχή Οκτώβριο και υπάρχει νέος προτιμητέος ανάδοχος (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ). Υπό το παραπάνω πρίσμα, οι εταιρείες που συγκροτούν τον υπο-όμιλο Αττική Οδός (ενοποιούνται από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ) προχώρησαν πέρσι στον σχηματισμό πρόβλεψης αποζημίωσης προσωπικού.

Η εταιρεία Αττικές Διαδρομές σχημάτισε πρόβλεψη 10,9 εκατ. ευρώ για αποζημίωση προσωπικού της, βάσει προϋπηρεσίας. Ανάλογα θα πράξει και η Αττική Οδός. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης, η εταιρεία Αττικές Διαδρομές θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης για δύο χρόνια, μετά το τέλος της περιόδου παραχώρησης.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr