,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1364 10 - 14 Μαΐου 2024


  Σε ποιες εταιρείες… λιμνάζουν 2,2 δισ.

Με βάση τα περσινά οικονομικά αποτελέσματα, υπήρχαν στις 31/12/2023 36 μη τραπεζικές εισηγμένες εταιρείες (περίπου η μία στις τέσσερις!) που διέθετε αρνητικό καθαρό δανεισμό (θετικό καθαρό ταμείο, Net Cash), δηλαδή τα διαθέσιμά τους μαζί τις χρηματοοικονομικές τους τοποθετήσεις υπερτερούσαν των υποχρεώσεών τους για δάνεια και μισθώσεις.
ΣEΛ. 10



Ποιες είναι οι ελκυστικότερες μετοχές
με βάση τον δείκτη EV/EBITDA



Ένας πολύ συνηθισμένος δείκτης αποτίμησης εταιρειών και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διεξαγωγής deals είναι αυτός της επιχειρηματικής αξίας (Enterprise Value) προς το EBITDA, ή διαφορετικά EV/EBITDA. Ως επιχειρηματική αξία ορίζουμε το άθροισμα της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας στο Χ.Α. συν τον καθαρό της δανεισμό της (σύνολο υποχρεώσεων προς τράπεζες και μισθώσεις, μείον διαθέσιμα, μείον τοποθετήσεις σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία).
ΣEΛ. 11



Τα τρικ των επιχειρήσεων
για να μην πληρώσουν τριετίες


Με διάφορα τρικ και προσπάθειες διαφορετικής ερμηνείας των σχετικών διατάξεων προσπαθούν επιχειρήσεις να μην εφαρμόσουν το νόμο που προβλέπει - υπό προϋποθέσεις - το ξεπάγωμα των τριετών.

ΣEΛ. 5



Σουηδικό μοντέλο και στο χρηματιστήριο

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους μια ομάδα περίπου 60 Ευρωπαίων αξιωματούχων ταξίδεψε στη Σουηδία για μια διερευνητική αποστολή στη Nasdaq Stockholm, την εταιρεία που διαχειρίζεται το εξαιρετικά επιτυχημένο χρηματιστήριο της χώρας.

20


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr