,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1326 18 – 22 Αυγούστου 2023


  Στα ύψη η μέση μερισματική απόδοση
παρά το φετινό ράλι στο Χ.Α.


Το γεγονός ότι οι φετινές χρηματικές διανομές των εισηγμένων εταιρειών αναμένεται να ξεπεράσουν σημαντικά τις αρχές εκτιμήσεις των αναλυτών σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις μέσα στο 2024 (εκτός των άλλων, «επιστρέφουν» συστημικές τράπεζες και ΔΕΗ) διατηρούν σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα τη μέση μερισματική απόδοση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, παρά την εκτόξευση των τιμών που έχει σημειωθεί από την αρχή της φετινής χρονιάς.
ΣEΛ. 11



Νέα μέτρα στήριξης φέρνει
η εκτέλεση του προϋπολογισμού


Σημαντική μαγιά για τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου, ο οποίος θα επιτρέψει νέες παρεμβάσεις ενίσχυσης των εισοδημάτων με αιχμή την επέκταση του Market Pass τουλάχιστον έως το τέλος του 2023, αφήνει η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σε συνδυασμό με τον ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας.
ΣEΛ. 9



Στα αζήτητα οι «ακριβές» επενδύσεις


Οι Αμερικανοί επενδυτές απέσυραν τεράστια ποσά από σχετικά ακριβά επενδυτικά κεφάλαια πέρυσι, καθώς η απόκλιση μεταξύ φθηνών και ακριβών funds μεγάλωσε και έγινε «χάσμα», σύμφωνα με ανάλυση της Morningstar. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της ολοένα και μεγαλύτερης εστίασης των επενδυτών και των συμβούλων τους στην προσπάθεια μεγιστοποίησης των αποδόσεων με τη διατήρηση του κόστους στο ελάχιστο.

ΣEΛ. 4



Lifting στο «καλάθι του νοικοκυριού»
και νέος κύκλος ανατιμήσεων


Φορτωμένο με τα σχολικά είδη, λόγω της εποχής, το νέο «καλάθι του νοικοκυριού» που περιλαμβάνει 66 προϊόντα τέθηκε σε ισχύ με υπουργική απόφαση που υπέγραψε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr