f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1324 4 - 8 Αυγούστου 2023


Ψωνίζει. εγκαίρως

Τη δική της θέση ως το μοναδικό «μελανό σημείο» στα εξαιρετικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου είχε η εταιρεία στην τηλεδιάσκεψη της Τράπεζας Πειραιώς. Σε αυτή άλλωστε αποδόθηκε πάνω από το 50% της ροής νέων NPEs συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ τα οποία κατέγραψε η τράπεζα το συγκεκριμένο διάστημα.

Το όνομα της εταιρείας δεν αναφέρθηκε παρά τα επίμονα ερωτήματα των αναλυτών. «Ψαρεύετε για ένα όνομα», απάντησε με νόημα η διοίκηση σε ερώτηση αναλυτή. Όπως επισημάνθηκε, η υπόθεση αφορά το σύνολο των ελληνικών τραπεζών και έχει τη δική της ιστορία. Η Πειραιώς ωστόσο ήταν καθησυχαστική ως προς το εάν διαβλέπει τον κίνδυνο να υπάρξει μελλοντικά αντίστοιχα «μεγάλη υπόθεση». Χρειάζεται προσοχή, αλλά ότι προκύψει θα αντιμετωπιστεί, όπως ξεκαθαρίστηκε.


Έγιναν της μόδας

Της μόδας έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) καθώς προσφέρουν σαφώς υψηλότερες αποδόσεις από τις τραπεζικές καταθέσεις, σε μια περίοδο όπου τα σχετικά επιτόκια δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και ΑΕΠΕΥ επικοινωνούν στους πελάτες τους (αποκομίζουν προμήθειες) τέτοιες εκδόσεις, όπως για παράδειγμα της Τετάρτης (2 Αυγούστου) όπου θα διενεργηθεί δημοπρασία για ΕΓΕΔ τρίμηνης εξάμηνης διάρκειας (λήξεως 3 Νοεμβρίου 2023).

Το επιτόκιο που θα προκύψει από τη δημοπρασία δεν είναι γνωστό, ωστόσο η προηγούμενη έκδοση 13 εβδομάδων της 5ης Ιουλίου είχε οδηγήσει σε ετησιοποιημένη απόδοση 3,59% και είχε υπερκαλυφθεί κατά σχεδόν 2 φορές. Για λόγους σύγκρισης αναφέρεται ότι οι τράπεζες δύσκολα προσφέρουν στις προθεσμιακές καταθέσεις 12μηνης διάρκειας επιτόκιο άνω του 1,5%.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr