,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1323 28 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2023


  Ποιες εισηγμένες ελπίζουν
σε καλύτερο δεύτερο εξάμηνο


Αρκετές είναι οι εισηγμένες εταιρείες που μετά από μια μέτρια πορεία των οικονομικών τους επιδόσεων κατά το πρώτο μισό του 2023, ελπίζουν σε κάποια -μικρότερη ή μεγαλύτερη- ανάκαμψη της πορείας τους από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.
ΣEΛ. 11



Οι κλάδοι της οικονομίας που απειλούνται από τους ακραίους καύσωνες

Η Ακρόπολη στέκει πάνω από την πόλη τη Αθήνας για αιώνες, με τα αρχαία τείχη και τις κολώνες της να αντέχουν πολέμους, πολιορκίες και κατακτήσεις. Αλλά καθώς οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη νότια Ευρώπη αυτόν τον μήνα, η κορυφαία τουριστική ατραξιόν της Ελλάδας έπεσε για λίγο θύμα του καύσωνα.
ΣEΛ. 30 - 31



Οι έξι περιζήτητες ειδικότητες
στην αγορά εργασίας


Τις κορυφαίες ειδικότητες στην αγορά εργασίας του αύριο αναδεικνύει έρευνα του ομίλου Adecco. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας αλλά και οι τεχνολογικές αλλαγές δημιουργούν μια σειρά από νέες προκλήσεις στον εργασιακό κόσμο, αναδεικνύοντας περιζήτητες ειδικότητες, αλλά και σημαντικές δεξιότητες που αναμένεται να διαμορφώσουν το νέο τοπίο για τους εργαζομένους του αύριο.

ΣEΛ. 7



Εταιρείες εγκλωβισμένες στη Ρωσία

Αρκετούς μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ένας βετεράνος των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων της δεκαετίας του 1990 στη Ρωσία έλαβε μια κλήση από έναν «παλιό φίλο». «Πρόκειται για το Ιδιωτικοποίηση 2.0!» είπε με ενθουσιασμό ο φίλος, προτείνοντάς του να ενώσουν τις δυνάμεις τους «όπως τον παλιό καλό καιρό», για να πάρουν τα εργοστάσια που ανήκουν σε δυτικές εταιρείες που τώρα θέλουν να βγουν από τη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr