,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1319 30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2023


  Επιταχύνονται οι κινήσεις
στις τράπεζες μετά τις εκλογές


Η πολιτική σταθερότητα ανοίγει τον διάδρομο ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών, με αιχμή τα οφέλη από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τα οποία ήδη οι αγορές προεξοφλούν στην τιμολόγηση των ομολόγων. Την ίδια στιγμή, έρχεται στο προσκήνιο η μετοχική απεξάρτηση του τραπεζικού συστήματος από το Δημόσιο και συγκεκριμένα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
ΣEΛ. 15



Η έξοδος Δ. Κούτρα από την Intrakat
και το ενδιαφέρον για τη Δομική Κρήτης


Ένας νέος κύκλος διεργασιών και επιχειρηματικών συμφωνιών στον κλάδο της κατασκευής άνοιξε στις 26/6 με την επιβεβαίωση πως η Adamas Group, συμφερόντων του κ. Δ. Κούτρα, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά μεγάλου μειοψηφικού ποσοστού στην εισηγμένη Δομική Κρήτης.
ΣEΛ. 14



Μαθήματα από την Bundesbank
στους κεντρικούς τραπεζίτες


Η συζήτηση αναφορικά με τον υψηλό πληθωρισμό συχνά αναζητά την απόδοση ευθυνών μεταξύ των άπληστων εταιρειών που αυξάνουν τις τιμές και των ανεύθυνων εργαζόμενων που έχουν μη ρεαλιστικές μισθοδοτικές απαιτήσεις. Αλλά όσο κι αν πολλοί απολαμβάνουν το παιχνίδι της αναγνώρισης υπαιτίων, η προσοχή θα πρέπει να είναι στην επίλυση του προβλήματος.

ΣEΛ. 26



Σε ποιους επιστρέφει λεφτά ο ΕΦΚΑ

Εντός του καλοκαιριού, το αργότερο έως τις αρχές του φθινοπώρου, η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα έχει κλείσει μια σειρά από εκκρεμότητες, με αιχμή τις αναδρομικές επιστροφές σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, κυρίως τραπεζοϋπαλλήλους και έμμισθους δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς, διαγραφές οφειλών που δεν έχουν αναζητηθεί εδώ και μια δεκαετία, αλλά και ραβασάκια για πληρωμές εισφορών, σε μη μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση και σε εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr