f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1298 3 - 7 Φεβρουαρίου 2023


Πληθωρισμός στα. καλάθια

Αν νομίζετε ότι πληθωρισμός υπάρχει μόνο στις τιμές, κάνετε λάθος. Πληθωρισμός υπάρχει και στα. καλάθια. Εκτός από το γνωστό «καλάθι του νοικοκυριού», ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση τριών ακόμη.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί το «σαρακοστιανό καλάθι», ακολουθεί το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του παιδιού».

Βλέπετε οι εκλογές πλησιάζουν οπότε η στήλη δεν θα εκπλαγεί καθόλου αν στο ενδιάμεσο πάρει χρονική παράταση το υφιστάμενο καλάθι και μπουν, με νομοθετική ρύθμιση, και τα επώνυμα σε αυτό. Όπως δεν θα εκπλαγεί αν προκύψουν και άλλα καλάθια. Ας πούμε ένα «καλάθι του ψηφοφόρου» που πρέπει να ταξιδέψει επαρχία για να ψηφίσει καταναλώνοντας βενζίνη...


Δύσκολοι καιροί.

Άλλο ένα πολύ καλό δείγμα ενημέρωσης από τη διοίκηση της Fourlis προς την επενδυτική κοινότητα. Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση για την πώληση της δραστηριότητας της Intersport στην Τουρκία, καθώς η διοίκηση είχε ενημερώσει για την πιθανότητα ενός τέτοιου γεγονότος εδώ και πάνω από δώδεκα μήνες.

Πέραν, όμως, της καλής εταιρικής διακυβέρνησης της Fourlis, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση συνέπεσε με την είδηση ότι μια τουρκική εταιρεία, η English Home, κλείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και αποχωρεί από την εγχώρια αγορά. Όπως και να το κάνουμε, οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών και οι απειλές «ότι μπορεί να έρθουν μια νύχτα» δεν διαμορφώνουν και το καλύτερο περιβάλλον για μπίζνες.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr