:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1282 14 - 18 Οκτωβρίου 2022


Η ΜΑΧΗ
ΤΟΥ Δ΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ


- Γιατί οι αναλυτές θεωρούν κομβικό το κλείσιμο
της χρονιάς στο Χ.Α.

- Tα μηνύματα από τις αποτιμήσεις
και τις αλλαγές στις σταθμίσεις


T
o 2022 συνεχίζει με τις ελληνικές μετοχές ψηλά στη λίστα των αποδόσεων των περιουσιακών στοιχείων, παρά την πτώση των τελευταίων ημερών, την άσχημη τεχνική εικόνα και τις μειωμένες αξίες συναλλαγών.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 3% στο τρίμηνο, λίγο υψηλότερα βρίσκεται ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης είναι σημαντικά υψηλότερα, στο +17%, από τους ελάχιστους δείκτες στον κόσμο με θετική απόδοση ή μονοψήφιες απώλειες το 2022.

Παρότι τα νέα για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τις Συμπληγάδες πληθωρισμού και επιτοκίων δεν είναι ευνοϊκά, η εγχώρια αγορά μετοχών μπόρεσε να σημειώσει αξιόλογα κέρδη, αλλά και να δει ένα μίνι profit taking ως τις 790 μονάδες, δείχνοντας ότι οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν πολύ δύσκολες και ευμετάβλητες

Την ίδια ώρα, αρκετές εισηγμένες του Χ.Α. έχουν δείξει υψηλό βαθμό αντοχής, καθώς η οικονομία δείχνει ότι το 2022 μπόρεσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, αν και υπάρχουν αντικρουόμενα μηνύματα για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Καθώς η κατάσταση κάθε άλλο παρά καλή μπορεί να χαρακτηριστεί, οι αναλυτές επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα νέα δεδομένα για να σχηματοποιήσουν έναν πρώτο χάρτη μέχρι το τέλος του 2022, που θα αποτελέσει τη βάση και για το επόμενο έτος.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr