,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1280 30 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2022


  Μπραντεφέρ για τα spreads
των επιχειρηματικών δανείων


Μάχες αναμένεται να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων σχετικά με τα περιθώρια (spreads) των δανείων στις χορηγήσεις, σε μια προσπάθεια των εταιρειών να περιορίσουν τις επιπτώσεις που θα υποστούν από την αύξηση του βασικού επιτοκίου (EURIBOR) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
ΣEΛ. 13



Εισηγμένες: υπερδιπλάσια
τα εξαμηνιαία κέρδη τους


Υπερδιπλασιασμό καθαρών κερδών παρουσιάζουν αθροιστικά τα καθαρά κέρδη των 52 μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας που έχουν ήδη δημοσιεύσει τις εξαμηνιαίες λογιστικές τους καταστάσεις.
ΣEΛ. 15



Κινήσεις στον προϋπολογισμό
για έξτρα μαξιλάρι παροχών το 2023

από το Το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 θα είναι μικρότερο από 2% του ΑΕΠ που προέβλεπε το οικονομικό επιτελείο και ο προϋπολογισμός. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να κρατήσει το έλλειμμα σε χαμηλότερα επίπεδα, στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές και αφήνοντας στην άκρη την εναλλακτική νέου πακέτου μέτρων στήριξης.

ΣEΛ. 4



Οξύνεται η μάχη για το φυσικό αέριο

Αλλεπάλληλα άλματα καταγράφονται στην τιμή του φυσικού αερίου μετά τις ενδείξεις δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream και τις απειλές της Ρωσίας να διακόψει τις ροές μέσω Ουκρανίας. Την Τετάρτη 28/9 η τιμή του φυσικού αερίου είχε φτάσει να ενισχύεται αθροιστικά περίπου 32% μέσα σε μόλις δύο ημέρες, στα επίπεδα των 210 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr