,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1276 2 - 6 Σεπτεμβρίου 2022


  Μπαίνει ξανά στο… σχεδιαστήριο
το σχέδιο ενεργειακής στήριξης


Νέο μοντέλο διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης αρχίζει να συζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βάζοντας στο τραπέζι των αναζητήσεων ένα νέο μίγμα επιδοτήσεων, κινήτρων εξοικονόμησης ενέργειας ή αντικατάστασης πηγών θέρμανσης και κανονιστικών πράξεων.
ΣEΛ. 4



Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά λόγω ESG

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθούν όσες ελληνικές εταιρείες -μικρές και μεγάλες- θέλουν να αναπτυχθούν, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η καθιέρωση των προτύπων ESG και εν γένει της βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηρίζει η κα Μαρία Αλεξίου πρόεδρος του CSR Hellas, συμπληρώνοντας πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εκλάβουν τις αλλαγές αυτές ως ευκαιρία και όχι ως απειλή.
ΣEΛ. 15



Ασφαλιστικές εταιρείες: οι κεφαλαιαγορές
φέρνουν ψαλίδι στα ίδια κεφάλαια

από το Μειωμένα εμφανίζονται τα ίδια κεφάλαια των ασφαλιστικών επιχειρήσεων κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς αυτά από τα 3,776 δισ. ευρώ της 30ής Σεπτεμβρίου του 2021, υποχώρησαν στα 3,648 δισ. στο τέλος της περσινής χρονιάς, στα 3,642 δισ. στις 31 Μαρτίου του 2022 και στα 3,494 δισ. ευρώ στη λήξη του πρώτου φετινού εξαμήνου.

ΣEΛ. 13



Η Ευρώπη σε δίνη κοινωνικής αναταραχής

Η απειλή εργατικών κινητοποιήσεων στην Ισπανία υπογραμμίζει τον ευρύτερο κίνδυνο ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα με το κόστος διαβίωσης στην Ευρώπη θα συντηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την πιθανότητα κοινωνικής αναταραχής από τα τέλη του 2022 έως τις αρχές του 2023, ανοίγοντας την πόρτα για επιπλέον δράσεις από την πλευρά των εργαζομένων και κινητοποιήσεις από τους απλούς πολίτες.

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr