,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1274 19 - 23 Αυγούστου 2022


  Ο τελευταίος γύρος των μερισμάτων

Με τη μεγάλη πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών να έχει ήδη ανακοινώσει (και να έχει ήδη καταβάλει) τις φετινές της χρηματικές διανομές, πολλοί επενδυτές προβλέπουν στα μερίσματα της… τελευταίας στροφής, δηλαδή στα ποσά που ενδεχομένως να καταβληθούν απρόσμενα κατά το τελευταίο τετράμηνο της φετινής χρονιάς.
ΣEΛ. 11



Ευρώπη: παγίδα αποτιμήσεων
ή ώρα για τοποθετήσεις στις μετοχές;


Περίπου πέντε εβδομάδες θετικής πορείας ήταν αρκετές για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 να πάρει πίσω το 60% από τις φετινές του απώλειες. Για τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, όμως, η πορεία των τελευταίων εβδομάδων, αν και θετική, σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει την πορεία του αμερικανικού δείκτη.
ΣEΛ. 19



Έρχεται πακέτο στήριξης σε δύο δόσεις

από το Η απειλή της Gazprom για έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου ακόμα και στα 400 ευρώ η μεγαβατώρα φέρνει σύγκρυο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακόμα κι αν δεν το ομολογούν.

ΣEΛ. 5



Οι ΗΠΑ δεν έχουν γλιτώσει από την ύφεση

από το Euro2day.gr

Υπάρχουν φορές που θα ‘θελες να κάνεις λάθος. Έχω νιώσει έτσι αρκετές φορές τους τελευταίους 15 μήνες, όπως όταν προειδοποίησα πέρσι πως ο πληθωρισμός δεν θα αποδειχθεί προσωρινός ή όταν προειδοποίησα πως η Fed υστερεί κατά πολύ του στόχου για τον πληθωρισμό και ξεμένει από βέλτιστες επιλογές πολιτικής («ομαλή προσγείωση»).

ΣEΛ. 20


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr