f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1273 12 - 16 Αυγούστου 2022


Στους πρώτους

Μια από τις πρώτες επιχειρήσεις, οι οποίες εκταμίευσαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός υπέγραψε στις 7 Ιουλίου δανειακή σύμβαση με την EBRD για το ποσό των 150 εκατ. ευρώ και το ποσό εκταμιεύτηκε στις 13 Ιουλίου. Από τα 150 εκατ. ευρώ, τα 93,8 εκατ. ευρώ αποτελούν εκταμίευση από το σκέλος των χαμηλότοκων δανείων του ΤΑΑ, ενώ τα υπόλοιπα 56,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν από την EBRD.

Το συνολικό, συνδυαστικό, επιτόκιο για τα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται σε 1,561% ετησίως και είναι σταθερό για οκτώ έτη, με αποπληρωμή στη λήξη.

ΥΓ. Τα 150 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούν το επενδυτικό σχέδιο για ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών ως το σπίτι του ΟΤΕ συνολικού ύψους


Προβλήματα, αλλά.

Στις μειωμένες πωλήσεις του αγροτικού τομέα, εν αναμονή της έναρξης των νέων Εθνικών Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς και στις συνεχιζόμενες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα οχημάτων και ανταλλακτικών απέδωσε η Πετρόπουλος την πτώση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης εκτός από τους δυο γνωστούς «άγνωστους χι» (εξέλιξη πανδημίας και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα) καταγράφει ακόμα ένα παράγοντα αποσταθεροποίησης: τη συνεχιζόμενη μεγάλη αύξηση κόστους από όλους τους προμηθευτές. Παρά τα προβλήματα, πάντως, το περιθώριο κέρδους παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το 2021.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr