f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1261 20 - 23 Μαΐου 2022


Επιστροφή στο Χ.Α.

Την. επιστροφή του στο Χ.Α. μέσω άλλης, αυτή τη φορά, εταιρείας προετοιμάζει ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος. Το γνωστό στέλεχος της αγοράς έχει αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία πληροφορικής OTS (μέσω συμμετοχής του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), ενώ παράλληλα εξελέγη και στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου. Η OTS (κύκλος εργασιών γύρω στα 7 εκατ. ευρώ και κερδοφόρο αποτέλεσμα), που την τρέχει (διευθύνων σύμβουλος) ο -πολύ γνωστός στην αγορά πληροφορικής- Σπύρος Παμπουκίδης, δρομολογεί την είσοδό της στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στη φετινή χρονιά.

Δραστηριότητα της εταιρείας είναι τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για τις ανάγκες του δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων οργανισμών και στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δήμοι, περιφέρειες, Νομικά και Ιδιωτικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εκπαιδευτικοί φορείς (ΑΕΙ, ΤΕΙ), εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης κ.ά.

Είναι προφανές ότι η OTS θα επιδιώξει να καρπωθεί οφέλη από το μπαράζ των έργων πληροφορικής που θα χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.


Έτοιμη για το ομόλογο

Ενημερωτικό δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για νέα ομολογιακή έκδοση διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. έχει καταθέσει η Lamda Development σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Το γεγονός είχε προαναγγείλει ο CEO του ομίλου, Οδυσσέας Αθανασίου, ενώ η στόχευση και τα χαρακτηριστικά της σχεδιαζόμενης έκδοσης έχουν ήδη περιγραφεί στο Euro2day.gr.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, επιβεβαιώνεται πως πρόθεση του ομίλου είναι να αντλήσει ποσό πέριξ των 200 εκατ. ευρώ, προς την εξυπηρέτηση μέρους των επενδυτικών του σχεδίων στο Ελληνικό, ενώ πρόκειται για μια έκδοση που θα έχει πράσινα χαρακτηριστικά βάσει ESG κριτηρίων.

Η δημόσια προσφορά ωστόσο δεν αναμένεται πριν από τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου ή, πιο σωστά, στον καταλληλότερο χρηματιστηριακά χρόνο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr