f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1257 21 - 26 Απριλίου 2022


Μια ευχάριστη έκπληξη

Ενώ οι μέτοχοι παλεύουν να ισιώσουν το μαγαζί, το πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank ασχολήθηκε και με μια ευχάριστη εξέλιξη. Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ενεργοποίησε η τράπεζα στις 16 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου στέφθηκε με επιτυχία και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η εθελουσία στοχεύει στην αποχώρηση μετά πακέτου αποδοχών 100 εργαζομένων και η στήλη πληροφορείται ότι ο επιθυμητός αριθμός ξεπεράστηκε κατά πολύ. Με την εξέλιξη αυτή κλείνει ένα μέτωπο για την Attica Bank, καθώς η μείωση του λειτουργικού κόστους αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα ζητούμενα στον δρόμο προς την εξυγίανση, ο οποίος έχει ακόμη μερικά επεισόδια.


Ευνοϊκοί όροι

Δεν ανακοινώθηκε το επιτόκιο του μακροπρόθεσμου δανείου των 75 εκατ. ευρώ που θα λάβει η ElvalHalcor από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. ευρώ. Λέγεται ωστόσο ότι έχει «ευνοϊκούς επιτοκιακούς όρους» και πως δίνεται η δυνατότητα επιλογής στην ελληνική εταιρεία μεταξύ σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται διετής περίοδος χάριτος.

Όπως έχει σημειώσει η στήλη στο παρελθόν, μέσα από το συγκεκριμένο δάνειο δεκαετούς διάρκειας και το επταετές εταιρικό ομόλογο ύψους 250 εκατ. ευρώ που εξέδωσε στα τέλη του 2021, η ElvalHalcor έχει για το 40% του καθαρού της δανεισμού περίοδο αποπληρωμής από το έτος 2028 και μετά (αφού θα έχουν αποδώσει για πολλά χρόνια οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις) και επιπλέον χαμηλό επιτόκιο.

ΥΓ.1. Μέχρι σήμερα -και παρά το ξέσπασμα του πολέμου- η διεθνής ζήτηση για τα προϊόντα της ElvalHalcor παραμένει ισχυρή, με τον ελληνικό όμιλο να μπορεί σε γενικές γραμμές να μεταφέρει στις τιμές πώλησης το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

ΥΓ.2. Επενδύσεις της ElvalHalcor στο μέτωπο της ενέργειας δεν φαίνεται να δρομολογούνται τουλάχιστον για το ορατό μέλλον.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr