,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1255 8 - 12 Απριλίου 2022


  Ρεκόρ 12 ετών για τα φετινά μερίσματα

Ρεκόρ δωδεκαετίας αναμένεται να σημειώσουν φέτος οι χρηματικές διανομές των εισηγμένων εταιρειών προς τους μετόχους τους, καθώς προβλέπεται να σημειώσουν την καλύτερη επίδοση από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση.
ΣEΛ. 13



Υπερχρεωμένες εταιρείες: δίκοπο μαχαίρι
για τους μετόχους μειοψηφίας


Το περιβάλλον για τη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις έχει βελτιωθεί δραστικά σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως αυτό δεν αποβαίνει πάντα προς όφελος των μετόχων των συγκεκριμένων εταιρειών.
ΣEΛ. 15



Η αντιστροφή της καμπύλης
στα ομόλογα στέλνει σήμα ύφεσης

Η Morgan Σήμα κινδύνου για επικείμενη ύφεση έστειλε γνωστός δείκτης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι προσπάθειες της Fed να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό θα προκαλέσουν σημαντική επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομική δραστηριότητα: η απόδοση του 2ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου σκαρφάλωσε πάνω από αυτή του 10ετούς για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2019.

ΣEΛ. 26



Ένα καυτό τρίμηνο για τη Δύση

Κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου, ο κόσμος θα συνεχίσει να νιώθει την επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, του υψηλού πληθωρισμού, των ενεργειακών ελλείψεων, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της πανδημίας, που υποχωρεί, αλλά είναι παρούσα, σημειώνει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor.

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr