,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1251 11 - 15 Μαρτίου 2022


  Ενέργεια: τα μέτρα που επιλέγει
το ΥΠΕΝ από τις προτάσεις Κομισιόν


Τη δική της εργαλειοθήκη καταστρώνει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση των τιμών της ενέργειας εξαιτίας της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας πρόκειται να ανακοινώσει πλέγμα νέων μέτρων ως τα τέλη της εβδομάδας.
ΣEΛ. 4



Προσδεθείτε για άνοδο του δολαρίου
και μεγάλη πτώση του ευρώ


H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή πολιτική, όπως έχει αναγνωριστεί ευρέως σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτό που έχει τονιστεί λιγότερο είναι πως αποτελεί σημείο καμπής και για τις αγορές συνολικά.
ΣEΛ. 26



«Δωρεάν» εξαγορές από
τις εταιρείες πληροφορικής

Στις οικονομικές δραστηριότητες που επηρεάζονται σχετικά λίγο από την τρέχουσα οικονομική κρίση συγκαταλέγεται η πληροφορική, καθώς δεν πλήττεται ούτε από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους ούτε και από τα γνωστά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ αντίθετα αναμένεται να ενισχυθεί από τις αυξημένες αναθέσεις δημόσιων έργων και την εισροή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης.

ΣEΛ. 13



Alert λόγω κόστους για μικρούς
και μεγάλους κατασκευαστές


Μια δύσκολη εξίσωση με πολλές μεταβλητές -που διαρκώς αλλάζουν- καλείται να λύσουν οι επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου των κατασκευών, που τουλάχιστον από το 2019 και μετά έμοιαζε να αποτελεί τη νέα ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr