f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1243 14 - 18 Ιανουαρίου 2022


Αγχωμένες εισηγμένες.

Σε κατάσταση άγχους βρίσκονται οι διοικήσεις πολλών εισηγμένων εταιρειών με τις οποίες επικοινώνησε η στήλη, καθώς φοβούνται μήπως το μπαράζ των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά πλήξει τελικά τη λειτουργική τους δραστηριότητα. «Έχουμε πελάτες που περιμένουν τις παραγγελίες τους και σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να καθυστερήσουμε τις παραδόσεις μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, οι διοικήσεις των εταιρειών απαίτησαν «καθαρά» διαγνωστικά τεστ για την επάνοδο των εργαζομένων τους μετά τις πρόσφατες αργίες, το κόστος των οποίων ανέλαβαν οι ίδιες. Παράλληλα, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια εργασίας εξ αποστάσεως, ενώ περιορίστηκαν δραστικά (έως και απαγορεύτηκαν) οι επισκέψεις τρίτων προσώπων στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις των εταιρειών. Απ' ό,τι πληροφορηθήκαμε, υπήρξαν σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια προβλήματα, τα οποία ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι διαχειρίσιμα.


Η. απομάκρυνση συνεχίζεται

Προς πώληση φέρεται να έχει βγάλει το ακίνητο που διαθέτει στην Αίγινα η Lamda Development, υλοποιώντας τη στρατηγική απομάκρυνσης από non core assets και δραστηριότητες, ιδίως τώρα που έρχεται αντιμέτωπη με τη mega επένδυση ανάπλασης του Ελληνικού. Πρόκειται για έκταση 116 στρεμμάτων, στο οποίο προβλεπόταν να δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες και τουριστικό θέρετρο υπό τη γενική επωνυμία Alkyonides Hills.

Αν και η επένδυση δεν προχώρησε (η Lamda είχε κυρίως τον ρόλο του project manager), εντούτοις έχει προχωρήσει η ωρίμανσή του με σχετική πολεοδομική άδεια αλλά και εν ισχύι Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το clue είναι πάντως πως το ακίνητο βγαίνει προς πώληση στα 7 εκατ. ευρώ, όταν η Lamda το είχε αποκτήσει έναντι 13,5 εκατ. ευρώ το μακρινό 2008.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr