f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1238 10 - 14 Δεκεμβρίου 2021


Όρμησαν. με τη μία!

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ-Reds για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες Ηρακλείου, οι CEOs των ελληνικών τραπεζών έπιασαν δουλειά και έδωσαν εντολή στους επικεφαλής των τμημάτων investment banking να αρχίσουν τις επαφές με την πλευρά του επενδυτή, με στόχο τη χρηματοδότηση του project. Και όπως έλεγε στη στήλη γνωστό τραπεζικό στέλεχος, μιλάμε για «καλά λεφτά», αφού το έργο είναι μεγάλο!

Δεδομένου ότι η ανάγκη να χορηγηθούν δάνεια είναι μεγάλη, αναμένεται το πρέσινγκ προς την πλευρά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών να είναι, για μια ακόμη φορά, αμείλικτος.


Ανέλαβε δράση ο.. Σολομών

Σολομώντεια φαίνεται να είναι η τελική απόφαση της ΡΑΕ για τα νέα τιμολόγια ηλεκτρισμού. Οι εταιρείες προμήθειας είχαν απορρίψει τη σήμανσή τους με βάση τον κίνδυνο που συνεπάγονταν για τον κάθε πελάτη, οπότε έπρεπε να αναζητηθεί μια άλλη λύση που και να τους ικανοποιεί και να μην είναι μακριά από τις αρχικές προτάσεις του Ρυθμιστή.

Και τι επιλέχθηκε; Τρία είδη τιμολογίων, το σταθερό, με συγκεκριμένη αμετάβλητη τιμή και χρονικό ορίζοντα ισχύος, ένα κυμαινόμενο με πλαφόν αύξησης, πάνω από το οποίο η όποια επιβάρυνση θα βαρύνει τον προμηθευτή και ένα ακόμη κυμαινόμενο χωρίς κανένα πλαφόν προσαύξησης, οπότε ο πελάτης θα γνωρίζει ότι είναι συνδεδεμένο με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής τιμής και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του στο κακό σενάριο.

Τα τιμολόγια αυτά θα έχουν παραλλαγές, αλλά θα βασίζονται στο ίδιο μοτίβο. Τα νέα τιμολόγια εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της ΡΑΕ την προηγούμενη εβδομάδα και προβλέπεται να εφαρμοστούν από τον Μάρτιο του 2022, χωρίς, όμως, και να αποκλείεται ο Απρίλιος. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για win-win λύση.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr