f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1236 26 - 30 Νοεμβρίου 2021


Έτοιμη για τη μετάταξη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρουσιάσεις των στελεχών της Performance σε θεσμικούς επενδυτές και χρηματιστηριακές εταιρείες, ενόψει της δρομολογούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, η οποία φαίνεται πως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί.

Απ' ό,τι μαθαίνουμε, από τις παρουσιάσεις αυτές δεν προκύπτουν «ειδήσεις», ωστόσο γίνεται λόγος για τις ανοδικές προοπτικές της αγοράς πληροφορικής, για τη μακροχρόνια συνεργασία της Performance με τους πελάτες της, για το πολύ σημαντικό ποσοστό επαναλαμβανόμενων εσόδων που επιτυγχάνει από χρόνο σε χρόνο, αλλά και για τις διερευνητικές επαφές που γίνονται στο μέτωπο των εξαγορών. Να θυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Performance ζητά κεφάλαια από τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς όταν είχε εισέλθει στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., το είχε πράξει χωρίς να προχωρήσει σε ΑΜΚ.


Χάνει σε «εικόνα»

Με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 80 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη εννεαμήνου στα 8,79 εκατ., το P/E της Flexopack κυμαίνεται γύρω ή και κάτω από το 10, με βάση τις φετινές οικονομικές επιδόσεις. Κι αυτό σε μια χρονιά, όπου τα αποτελέσματα της εισηγμένης έχουν πληγεί σημαντικά από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα αυξημένα κόστη σε πρώτες ύλες, ενέργεια και ναύλα. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της ΦΛΕΞΟ υπολείπεται των ιδίων κεφαλαίων της (89,7 εκατ. ευρώ).

Μιλάμε για πολυεθνική εταιρεία με παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Πολωνία και Αυστραλία, με εμπορικές θυγατρικές ανά τον κόσμο, η οποία διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο ύψους 2,05 εκατ. ευρώ. Γνωστό το πρόβλημα της περιορισμένης εμπορευσιμότητας στο ταμπλό του Χ.Α.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr