f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1215 2 - 6 Ιουλίου 2021


Λεφτά... θα έρθουν!

Τη δική του ιστοσελίδα απέκτησε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης των 30,5 δισ. ευρώ. Σε πρώτη φάση, το περιεχόμενό της είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και οι αναγνώστες μπορούν να πληροφορηθούν τα τελευταία νέα σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και να έρθουν σε επικοινωνία με την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύντομα, μαθαίνουμε πως θα ακολουθήσει και. αδελφάκι του, όπου οι επενδυτές θα βρίσκουν όλες τις πληροφορίες για τα προγράμματα που τρέχουν ή έρχονται. Τα πρώτα λεφτά αναμένονται από τις Βρυξέλλες μέσα στον Αύγουστο, αλλά αυτό καθόλου δεν εμποδίζει την έναρξη έργων.

Λεφτά (ταμειακά διαθέσιμα) υπάρχουν.


Ακούγονται πολλά κεράσια...

Η στήλη λυπάται που το γράφει, αλλά δεν ποντάρει και πολλά στον επενδυτή Corinth Capital, που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την πολύπαθη ΜLS, παρά την επιστολή που εστάλη εκ μέρους του στις αρμόδιες αρχές.

Πρώτον, διότι η επιστολή φέρεται να είναι ιδιαίτερα ασαφής, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «συζητείται» με την ελληνική Whitetip ΑΕΠΕΥ να αναλάβει ρόλο συμβούλου για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της MLS, που σημαίνει ότι ούτε ως προς αυτό υπάρχει συμφωνία. Επίσης «συζητείται» να αναλάβει ρόλο στον σχεδιασμό και στο business plan, λέει, και η Mazars. Πολλή. συζήτηση δηλαδή, σε μια επιστολή που αν κρίνουμε από το timing, αποσκοπεί να δείξει στους ορκωτούς ότι η ΜLS μπορεί να είναι going concern.

Δεύτερον, γιατί πέριξ των. χωρικών μας υδάτων βρήκαμε μόνο δύο Corinth Capital. To ομώνυμο fund με έδρα την Κύπρο, στο εντυπωσιακό advisory board του οποίου μετέχει μέχρι και ο νομπελίστας οικονομολόγος (και Sir) Χριστόφορος Πισσαρίδης. Κι επειδή μας φάνηκε λίγο περίεργο, να μην το έχει μάθει αυτό όλη η... Ελλάδα, πως υπάρχει τόσο σοβαρός ενδιαφερόμενος, κοιτάξαμε και τη δεύτερη Corinth Capital, η οποία είναι μια ελληνική μονοπρόσωπη εταιρεία (ΜΕΠΕ) που είναι εξουσιοδιοτημένος αντιπρόσωπος του Goldenburg Group Ltd, επίσης με έδρα την Κύπρο (αλλά συμφερόντων Ανατολικής Ευρώπης), η οποία λειτουργεί διάφορες επενδυτικές πλατφόρμες, για Forex, CFD κ.λπ.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω την τελευταία, βρήκαμε ότι το 2019 τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ύψους 170.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Κυπριακή Κεφαλαιαγορά, τον Φεβρουάριο του 2021, η Goldenburg ήρθε σε συμβιβασμό μαζί της, καταβάλλοντας το ποσό των 270.000 ευρώ! Τώρα, ποια από τις δύο είναι. όρκο δεν θέλουμε να πάρουμε.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr