f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1211 4 - 8 Ιουνίου 2021


Ξανά ο διαγωνισμός

Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Αυτές τις ημέρες, οι ζυμώσεις που πραγματοποιούνται με επίκεντρο το εν λόγω ακίνητο, εστιάζουν όχι μόνο στο τίμημα, αλλά και στον τρόπο καταβολής του. Δεδομένου ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν προχώρησε, αυτή τη φορά η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο των 330 στρεμμάτων θα κινηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 55 εκατ. ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού.

Ωστόσο, η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να ρίξει πολύ χαμηλά το τίμημα, λόγω της υψηλής αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου. Έτσι, το σενάριο που επεξεργάζεται είναι η καταβολή του τιμήματος με δόσεις, έτσι ώστε το πακέτο να γίνει πιο ελκυστικό για τους εν δυνάμει επενδυτές. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι πληροφορίες, παράλληλα, αναμένεται να τρέξει και ο έτερος διαγωνισμός για το όμορο ακίνητο της ΕΝΑΕ.


Οι μπίζνες του παλιού εκδότη

Προσκλήσεις σε προμηθευτές μοιράζει επιχειρηματίας, πασίγνωστος στο παρελθόν για τις δραστηριότητές του στο χώρο του Τύπου, που, όμως, δεν του βγήκαν, ο οποίος φέρεται να φιλοδοξεί να μπει στο κλαμπ των ισχυρών του οργανωμένου λιανεμπορίου. Στις επαφές του υποστηρίζει ότι έχει. πλάτες, ομάδα επιχειρηματιών, αλλά και διεθνές fund με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διαρρέει ότι θα επενδύσει πολλά εκατ. ευρώ, ίσως και 180, σε μια τριετία.

Ψηλά βάζει και τον πήχη, στα 200 περίπου καταστήματα, με τα πρώτα 20 να αναμένονται βόρεια και νότια της Αθήνας, ενώ φέρεται να προσβλέπει σε τζίρους που θα μετρούνται σε. δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλο το καλάθι, αν κρίνουμε από το παρελθόν...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr