:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1210 28 Μαίου - 1 Ιουνίου 2021


Η... βιασύνη ξεγελά

Μπορεί το πρώτο φετινό τρίμηνο να έκλεισε για την ΕΧΑΕ χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, ωστόσο μια τέτοια σύγκριση μπορεί να οδηγήσει σε παραπλανητικά αποτελέσματα τους «βιαστικούς». Και αυτό γιατί η όλη εικόνα έχει ήδη μεταβληθεί δραστικά. Έτσι, από την αρχή του 2021 έως σήμερα η μέση ημερήσια χρηματιστηριακή αξία συναλλαγών διαμορφώνεται γύρω στα 83,8 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μονοψήφια αύξηση σε σχέση με πέρυσι (μικρή άνοδο, αντί για μείωση που παρουσίαζε στο α' τρίμηνο).

Επίσης, η μέχρι τώρα επίδοση των 83,8 εκατ. ευρώ είναι κατά 27,3% υψηλότερη από τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ολόκληρου του 2020, καθώς κατά την περυσινή χρονιά η πορεία του τετραμήνου Ιουλίου-Οκτωβρίου ήταν άκρως απογοητευτική. Τέλος, θετικά αναμένεται να επιδράσουν στη φετινή πορεία της ΕΧΑΕ οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών (Πειραιώς, Alpha Bank) και της Αεροπορίας Αιγαίου, καθώς και οι νέες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων (Motor Oil και Costamare από την αρχή του έτους, ΟΠΑΠ το φθινόπωρο του 2020).


Τρέχει για τα ναυπηγεία και το Tae Kwon Do

Κινητικότητα επικρατεί στο μέτωπο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τις πληροφορίες να θέλουν τον διπλό διαγωνισμό πώλησης να βρίσκεται προ των πυλών. Έντονες ζυμώσεις ακούμε πως υπάρχουν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διαθέτει στο πλούσιο portfolio της η εταιρεία. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πάντως, η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο των 330 στρεμμάτων θα κινηθεί αυτή τη φορά σε επίπεδα χαμηλότερα των 55 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τους εν δυνάμει επενδυτές.

Εξελίξεις αναμένονται και στον έτερο διαγωνισμό, αυτόν των Ναυπηγείων, που θα τρέξει από τον ειδικό διαχειριστή της ΕΝΑΕ, με όσους γνωρίζουν καλά την υπόθεση να επιμένουν ότι το κλειδί για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού είναι οι φρεγάτες... Από την άλλη πλευρά, σχετικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει απευθύνει η ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού Ακινήτου του Tae Kwon Do στο Φάληρο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα ενδιαφέρον, παρότι κάποιοι επενδυτές είχαν χτυπήσει την πόρτα της εταιρείας πριν ακόμη δημοσιευθεί η πρόσκληση.

Έχει ήδη δοθεί παράταση μέχρι τις 17 Ιουνίου έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εκμετάλλευση του ακινήτου. Να σημειωθεί πάντως ότι η προοπτική της μετατροπής του ακινήτου σε συνεδριακό κέντρο ή μητροπολιτικό υδατοδρόμιο έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν την ΕΤΑΔ και όχι μόνο...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr