:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1203 9 - 13 Απριλίου 2021


Ηχούν... καμπάνες

Πάνω από 3.000 καταγγελίες για υπηρεσίες ταχυμεταφορών έφερε το δεύτερο lockdown, με τις εταιρείες να. φλερτάρουν με κυρώσεις και πρόστιμα για τον χαμό που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, αφήνοντας τους Έλληνες χωρίς. δέματα! Ήδη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζήτησε εξηγήσεις από τις εταιρείες courier και μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να αποφασίσει για κυρώσεις.

Όπως ακούει η στήλη, πολλές καταγγελίες, αν αποδειχτούν, στοιχειοθετούν ξεκάθαρη παραβίαση των όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Ανάμεσά τους και η τακτική που υιοθέτησαν πολλές εταιρείες courier, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, για ειδοποιήσεις παραλαβής από το κατάστημα με τη δικαιολογία ότι δεν έβρισκαν τους παραλήπτες. Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι ήταν όλη μέρα στο σπίτι, αλλά δεν χτυπούσε το κουδούνι. Μετά έβρισκαν το ειδοποιητήριο για να πάνε να παραλάβουν το δέμα από το κατάστημα, χωρίς να υπάρχει δεύτερη προσπάθεια παράδοσης. Επίσης, πολλές εταιρείες δεν ενημέρωναν κατά την παραλαβή των δεμάτων ότι θα υπάρχει καθυστέρηση στην παράδοση.

Αυτή την περίοδο, η ΕΕΤΤ αναμένει τις έγγραφες εξηγήσεις καθώς λόγω της πανδημίας απέφυγε τις ακροάσεις. Φαίνεται πως για κάθε περίοδο, δηλαδή το πρώτο lockdown, το δεύτερο αλλά και το διάστημα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι και σήμερα, οι εταιρείες θα δώσουν ξεχωριστές γραπτές εξηγήσεις, μην αποκλείοντας για κάθε περίοδο να λάβουν είτε συστάσεις είτε πρόστιμα.


Ακατάλληλο το timing

Μοιάζει τουλάχιστον με ειρωνεία της τύχης, ένα project που σέρνεται από το 2005 να παίρνει εσχάτως τις απαραίτητες εγκρίσεις, αλλά να βρίσκει τον φορέα υλοποίησης της επένδυσης σε. αναταραχή. Ο λόγος για το περίφημο Cambas Project της Reds, θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για το οποίο βγήκε το προεδρικό διάταγμα που αφορά στην πολεοδομική μελέτη της «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων». Είναι η βασική έγκριση για να προχωρήσει η έκδοση οικοδομικών αδειών του μεικτής χρήσης συγκροτήματος στην Κάντζα.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του ομίλου EΛΛΑΚΤΩΡ και της Reds στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά, 315 στρεμμάτων, δόθηκε το δικαίωμα ανάπτυξης ενός συγκροτήματος 89.000 τ.μ. με χρήσεις γραφείων, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Πέρα από την εύλογη αναβάθμιση της περιουσίας της Reds, η ωρίμανση της επένδυσης απαιτεί και την εξεύρεση στρατηγικών συνεργασιών αλλά και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, καθώς το όλο project εκτιμάται στα 220 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσαν να υπάρξουν λύσεις αν ο όμιλος EΛΛΑΚΤΩΡ δεν βρισκόταν επί ξυρού ακμής, αποζητώντας αφενός κεφαλαιακή ενίσχυση για τη στήριξη του κατασκευαστικού βραχίονα, αφετέρου αν δεν διέρχονταν τη σοβαρή σύγκρουση μεταξύ των μετοχικών μπλοκ Reggeborgh Invest και Greenhill Investments Limited. Κατά τα άλλα, η Reds αντιστάθηκε το 2020 στη λαίλαπα της πανδημίας, βελτιώνοντας μάλιστα τα λειτουργικά της κέρδη.

Η Reds μάλιστα είχε προγραμματίσει και πώληση ακινήτου της προς την ΙKEA στη Ρουμανία έναντι 11,4 εκατ. ευρώ, κίνηση που εγκρίθηκε μεν στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2021, αλλά σχεδόν συνέπεσε με την αλλαγή διοίκησης στην εισηγμένη μετά την επικράτηση της Reggeborgh. Νέος πρόεδρος της Reds (και εκτελεστικό μέλος) διορίστηκε ο Χρ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κατέχει μειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 11% στην εταιρεία, αλλά υπήρξε και ο βασικός ενάντιος για την πώληση του εν λόγω ακινήτου στη Ρουμανία, εκτιμώντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επιτύχει καλύτερο deal πώλησης. Ως εκ τούτου και αυτή η κίνηση μένει να φανεί εάν θα προχωρήσει και προς ποια κατεύθυνση...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr