:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1198 5 - 9 Μαρτίου 2021


Το νούμερο, πάντως, είναι έτοιμο

Είπε ότι είναι έτοιμο και όντως λειτουργεί! Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε την ολοκλήρωση της εφαρμογής με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Η υπηρεσία λειτουργεί προσωρινά για δοκιμαστικούς λόγους και δίνει την εικόνα πώς θα γίνεται η μετακίνηση μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο, εφόσον αξιοποιηθεί το πενταψήφιο νούμερο για αυτή τη χρήση.

Το Euro2day.gr επαλήθευσε μέσα σε λίγα λεπτά ότι η νέα εφαρμογή έχει μπει κανονικά σε πιλοτική λειτουργία. Παρά τη δοκιμαστική λειτουργία, το μήνυμα που θα στείλει ο πολίτης απαντάται κατευθείαν με τη φράση «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο πολίτης επιχειρήσει να στείλει και δεύτερη φορά μήνυμα, τότε το 13032 ενημερώνει σχετικά: «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως», ξεκαθαρίζοντας ότι μόλις τεθεί σε λειτουργία, ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα καθημερινά να αποστείλει ένα μόνο μήνυμα, ουσιαστικά καταργώντας τα απανωτά μηνύματα που έστελνε στο 13033. Σημειώνεται πως, όπως σχεδιάζεται, το πενταψήφιο νούμερο θα λειτουργεί με χρονικό περιορισμό και θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου.


Επί της ουσίας... κερδοφόρος

Κερδοφόρος θα ήταν η οικονομική χρήση 2020 της ΔΕΠΑ Υποδομών, αν ενοποιούνταν οι πρώτοι τέσσερις μήνες του έτους, που λόγω εποχικότητας του αντικειμένου έχουν βαρύτητα στα αποτελέσματα, διευκρινίζει η ΔΕΠΑ Υποδομών.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η ΔΕΠΑ Υποδομών έκλεισε τη χρήση του 2020 με πωλήσεις 36,8 εκατ. ευρώ, ζημιές 2,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο λειτουργικού αποτελέσματος και ζημιές προ φόρων 1,57 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επίσημα και επομένως ακριβή στοιχεία, τα οποία αντλήθηκαν από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίναμε ότι η ΔΕΠΑ Υποδομών προέκυψε στις 30 Απριλίου, μετά την απόσχιση του κλάδου διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ. Επομένως, η χρήση 2020 περιλαμβάνει τα οικονομικά μεγέθη της περιόδου 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου και όχι αυτά του πρώτου τετράμηνου 2020.

Το πρώτο τετράμηνο, όμως, παρουσιάζει σημαντική εποχικότητα ως προς την κερδοφορία της ΔΕΠΑ Υποδομών, όπως διευκρινίζει η εταιρεία, λόγω της αυξημένης ζήτησης φυσικού αερίου από οικιακούς πελάτες. Ενδεικτικό της βαρύτητας της περιόδου Ιανουάριος-Απρίλιος είναι ότι πέρυσι η θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών ΕΔΑ Αττικής είχε για το παραπάνω διάστημα λειτουργικό αποτέλεσμα 24 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδος 23,9 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, τα αναλογούντα στη ΔΕΠΑ Υποδομών κέρδη λειτουργίας της κατά 51% ελεγχόμενης ΕΔΑ ΘΕΣ, κατά το ίδιο διάστημα, ανήλθαν σε 9,3 εκατ. ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr