:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1193 29 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου 2021


Η δικαστική κόντρα συνεχίζεται

Τρία χρόνια συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας Vodafone - Cosmos Business Systems - Δυναμική Πληροφορική για το έργο της παροχής υπηρεσιών δικτυακών διασυνδέσεων και τηλεφωνίας και τη λειτουργία των δικτυακών και τηλεφωνικών υποδομών των Κτηματογραφικών Γραφείων της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του έργου που προκηρύχθηκε στο τέλος του 2018, ήταν 7,3 εκατ. ευρώ και η κοινοπραξία υπό τη Vodafone που μειοδότησε, είχε καταθέσει προσφορά 3,15 εκατ. Ακολούθησε όμως σκληρός δικαστικός αγώνας από τον ΟTΕ. Προ ημερών το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε τελεσίδικα την προσφυγή του ΟTΕ και μένει να δούμε αν ο όμιλος, που κινείται επιθετικά στα δημόσια έργα τεχνολογίας, θα συνεχίσει τη μάχη με άλλα νομικά εργαλεία (αν έχει).

Οι Vodafone Ελλάδος και ΟTΕ αναμένεται να συγκρούονται ολοένα και συχνότερα στα έργα τεχνολογίας καθώς τόσο η διοίκηση Χάρη Μπρουμίδη, στην πρώτη, όσο και η διοίκηση Μιχάλη Τσαμάζ, έχουν ξεκαθαρίσει πως αποτελεί στρατηγική επιλογή η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου. Με δεδομένη τη λειψανδρία στην αγορά τεχνολογίας, κυρίως λόγω του τεράστιου αριθμού έργων που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτοί είναι και οι δύο ισχυροί πόλοι.


Στην τελική ευθεία

Πολύ κοντά βρίσκονται η ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, όπως πληροφορείται η στήλη, για το deal των κοινών επενδύσεων σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αν και ακούμε το «πολύ κοντά» εδώ και ένα μήνα, τώρα οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι έφτασαν στο. χτένισμα των λεπτομερειών για τη σύναψη της συμφωνίας.

Το ενδιαφέρον από αυτό το deal είναι πως στην κοινή εταιρεία που θα συσταθεί, η δημόσια επιχείρηση θα έχει μειοψηφικό πακέτο μετοχών. Μάλλον το 49% και η RWE το 51%. Και όπως εξηγούσε αρμόδιος παράγοντας που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην οδό Χαλκοκονδύλη, η ΔΕΗ θα ακολουθήσει αυτό το μοντέλο για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ και με άλλες εταιρείες -είτε ξένες είναι αυτές είτε ελληνικές.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, στα μισά από τα έργα περίπου 5 GW που θέλει να αναπτύξει, θα συμμετέχει στις αντίστοιχες κοινοπραξίες με μειοψηφικό πακέτο. Τα άλλα μισά θα τα τρέξει μόνη της.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr