:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1192 22 - 26 Ιανουαρίου 2021


Κάλλιο πέντε και στο χέρι.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται δημόσια πρόταση σε μια εισηγμένη εταιρεία στο Χ.Α. και η τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν έχει φτάσει (ή και ενίοτε. ξεπεράσει) το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος, παρότι έχουν μεσολαβήσει τόσες πολλές χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση της Paperpack, όπου παρά το γεγονός ότι το κινεζικό fund έχει ορίσει το τίμημα της δημόσιας πρότασης στα 6,66 ευρώ ανά μετοχή (ήδη πέρασε το πακέτο μέσω των οποίων ρευστοποίησαν τις θέσεις τους οι πρώην βασικοί μέτοχοι), η τρέχουσα τιμή του τίτλου έγραψε υψηλό δωδεκαμήνου σε χαμηλότερο επίπεδο, στα 6,60 ευρώ. Η ουσία είναι πως αρκετοί μικροεπενδυτές επιλέγουν να εισπράξουν «εδώ και τώρα» το όποιο αντίτιμο αντί να περιμένουν προκειμένου να καρπωθούν «κάτι παραπάνω» σε λίγους μήνες.


Επιστροφή στις. δόσεις

Μια και γίνεται πολύς λόγος για τα moratoria στις πληρωμές των δανείων λόγω πανδημίας, η στήλη σάς πληροφορεί ότι οι servicers -οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων- έχουν αρχίσει ήδη να στέλνουν SMS στους δανειολήπτες, καλώντας τους να πληρώσουν κανονικά τη δόση του Ιανουαρίου.

Τα μηνύματα είναι μαζικά και αφορούν όσους δανειολήπτες έχουν κάνει χρήση της εννεάμηνης αναστολής πληρωμής της δόσης και η περίοδος χάριτος έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Βέβαια, ακόμη κι αν ένας δανειολήπτης έκανε χρήση των moratoria για 3 μήνες και έκτοτε πληρώνει κανονικά, το ίδιο μήνυμα λαμβάνει.

Η στήλη οφείλει να σας πει ότι τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και καλούν τους δανειολήπτες να πληρώσουν κανονικά τη δόση.

Κουβέντα για step up, κουβέντα για ρύθμιση ή, τέλος πάντων, περάστε να μιλήσουμε..



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr